U svojoj firmi ubio trojicu, jer su ga reketirali: Branko se krio devet godina, a onda izmislio filmsku odbranu!

28.09.2022

06:00

0

Branko Sekulović osuđen na 30 godina robije za ubistvo Vlade Samardžića Globusa, Darka Živanovića i Dušana Pejovića

U svojoj firmi ubio trojicu, jer su ga reketirali: Branko se krio devet godina, a onda izmislio filmsku odbranu!
branko sekulovic kompani s1 copy - Copyright 24sedam/Printscreen/YouTube

Biznismen i vlasnik kompanije "S kompani" Branko Sekulović, na današnji dan, pre tačno 15 godina, počinio je trostruko ubistvo u svojoj firmi na beogradskom Vidikovcu. Posle zločina krio se punih devet godina, a onda je uhapšen i nakon dve prvostepene presude od po 35 godina zatvora, pravosnažno je osuđen na 30 godina robije.

Sekulović je, kako je dokazano tokom suđenja, sa umišljajem ubio Vladimira Samardžića, zvanog Globus, Darka Živanovića, poznatijeg kao Žika Šumadinac i Dušana Pejovića u kancelariji svoje firme na Vidikovcu, a njihova beživotna tela pronašao je radnik obezbeđenja koji je ujutru došao na posao.

Na to zlodelo odlučio se, kao što je i sam ispričao braneći se u sudskom procesu, jer je pozajmio veliku sumu novca sa zelenaškom kamatom od pomenute trojice, a onda nije mogao da se iščupa iz vrtloga u koji su ga uvukli dugovi.

Branko je posle ubistva devet godina bio u besktvu sve do 22. oktobora 2016. godine kada je sa lažnim pasošem na ime Mario Trivan i svojom fotografijom uhapšen na graničnom prelazu Brod, između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Dok je bio u bekstvu, Sekulović je, kako je saopštila policija Republike Srpske, koristio pasoš na ime Trivana koji je državljanin BiH poreklom iz Gradiške, ali koji živi u Australiji. Njegov identitet ukraden je 2013. godine, a falsifikovani pasoš na njegovo ime Sekulović je nabavio u Banjaluci.

Rusija, Ukrajina i Belorusija

Čim se saznalo za krađu identiteta Maria Trivana, taj pasoš je stavljen u sve policijske baze. Pregledom pasoša utvrđeno je da je boravio u Rusiji, Ukrajini i Belorusiji, a kod njega je pronađeno i oko 7.000 konvertibilnih maraka.

Isti stan prodao 17 puta

Prljavo poslovanje Sekulovića dokazala je i istraga koja se vodila paralelno sa istragom zbog ubistava. Navodno je protiv Sekulovića podneto više krivičnih prijava zbog prevara u vezi sa preprodajom stanova na Vidikovcu, a kako su tada prenosili beogradski mediji, jedan stan je prodao čak 17 puta.

Odbrana Sekulovića na početku procesa za trostruko ubistvo bila je krajnje neverovatna i po detaljima je podsećala na filmska scenarija. Sekulović se pred sudom izjasnio da nije kriv za zločin koji mu se stavlja na teret. Za trostruko ubistvo okrivio je izvesnog Crnogorca čije ime, navodno, nije smeo da izusti, jer se plašio za svoju bezbednost.

- Na insistiranje porodice sam odlučio da ispričam sve, iako se i dalje plašim za sve nas. Crnogorac čije ime ne smem da kažem, ubio je njih trojicu. Bio je u kancelariji pored i čuo je kako ga vređaju i smeju mu se - pričao je pred sudskim većem Sekulović.

Crnogorac iz mašte Sekulovića, bio je saradnik njegove firme, kome je takođe dugovao novac. On mu je navodno prodao dva stana, ali kako Crnogorac nije bio zadovoljan kupovinom, navodno je tražio od Sekulovića da mu vrati više od onoga koliko su koštali stanovi.

- Crnogorcu sam prodao nekoliko stanova i uzeo sam 140.000 evra. Javio se posle i rekao da se ipak predomislio, zahtevajući 210.000 evra, sa zaradom koju je on zamislio. Tad sam saznao da je to čovek koji ima iza sebe ubistvo u Crnoj Gori i nekoliko njih u inostranstvu. Odmah sam počeo da mu vraćam novac - tvrdio je Sekulović.

"Izbacio me iz automobila"

Uplašeni biznismen istovremeno je, kako je ispričao, vraćao novac trojici ubijenih mladića od kojih je nekoliko puta pozjamljivao po 50.000 evra, ali i Crnogorcu.

Printscreen/Pink
 

Kobnog dana u njegovu kancelariju navodno je došao Crnogorac, tražeći dug. Sekulović mu je ispričao da ima problem sa zelenašima koji bi svakog časa trebalo da stignu po svoj deo i da nema dovoljno novca da namiri obe strane. Izmišljeni čovek kazao mu je da će se sakriti u kancelariju pored kako bi čuo "ko tu laže".

Kada su ubijeni mladići navodno počeli da ismevaju Crnogorca, na to što je Sekulović ispričao da se i kod njega zadužio i da strahuje za svoju bezbednost, i to govoreći da "može da im po**ši", Crnogorac se strašno naljutio, ušao u kancelariju i sasuo metke u svu trojicu.

- Prislonio je i meni pištolj na glavu i rekao: "Sve sam ih pobio, a šta ću sa tobom? Duguješ mi novac..." Na putu ka Žarkovu izbacio me je iz automobila. Rekao mi je da nestanem iz Srbije. Uspeo sam da odem kod druga u Šabac odakle sam prešao u Bosnu - ispričao je izmišljenu priču Sekulović.

Pretpostavljalo se da je Sekulović od zelenaša te godine poznajmio ukupno oko 100.000 evra, a od jedne poznate banke 500.000. Osumnjičeni biznismen je takođe sa zelenašima potpisao ugovor, kojim im garantuje da će, ukoliko ne bude mogao da vrati novac, dobiti dva stana.

Zelenaši sa kojima je "poslovao" Sekulović u medijima su bili okarakterisani kao bliski saradnici "voždovačkog klana".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike