Preinačena presuda Branku Sekuloviću: 30 godina za trostruko ubistvo

24.07.2021

15:49

0

Autor: Nikola A.

Sekulović je nakon ubistva, devet godina bio u bekstvu

Preinačena presuda Branku Sekuloviću: 30 godina za trostruko ubistvo
Copyright Printscreen/Zurnal.ba

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za pet godina kaznu nekadašnjem vlasniku firme “S kompani” Branku Sekuloviću i pravosnažno ga osudio na 30 godina zatvora, jer je pre 13 godina ubio tri muškarca koji su ga reketirali.

Ovom odlukom preinačena je presuda Višeg suda u Beogradu koji ga je u decembru prošle godine osudio na 35 godina zatvora. Kazna mu je smanjena jer prema stavu Apelacionog suda osnovano je žalbom Sekulovićevog branioca ukazano da je prvostepeni sud propustio da ceni nesporno utvrđenu činjenicu – da je Sekulović trpeo pretnje i fizičko nasilje od ubijenih Darka Živkovića i Vladimira Samardžića, kao i da je bio egzistencijalno u strahu za sebe i članove svoje porodice.

Pročitajte još:

Sekulović je osuđen jer je u kancelariji svoje firme “S kompani” na Vidikovcu 28. septembra 2007. godine ubio Vladimira Samardžića Globusa (29), Dušana Pejovića (24) i Darka Živanovića (22), zvanog Žika Šumadinac.

Sekulović je nakon ubistva, devet godina bio u bekstvu sve do 22. oktobora 2016. kada je sa lažnim pasošem na ime Mario Trivan i svojom fotografijom uhapšen na graničnom prelazu Brod, između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Potom je izručen Srbiji i nalazi se u pritvoru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike