Užas! Težak život porodice Ametović iz Malog Zvornika: Četvoro dece u trošnoj kući odgaja samohrani otac, a sad mu je i preminuo sin

24.09.2022

10:54

0

Autor: D.A.

Na spratu dva kreveta za njih petoro, kablovi vire iz zida od blata i trske...

Užas! Težak život porodice Ametović iz Malog Zvornika: Četvoro dece u trošnoj kući odgaja samohrani otac, a sad mu je i preminuo sin
ametovic porodica tragedija rts2 - Copyright Printscreen/RTS

U selu Radalj kod Malog Zvornika jutros oko sedam sati konstatovana je smrt dečaka N.A. (9). Dok su njegova 11-godišnja sestra i otac star 39 godina prevezeni su u teškom stanju bolnicu u Loznici i zadržani na lečenju.

Sumnja se da je smrt dečaka posledica trovanja ili gušenja gasovima, a prema nekim informacijama u kući je bio uključen agregat.

Naime, reč je o dečaku iz petočlane porodice Ametović, koja živi u izuzetno lošim uslovima. O četvoro mališana brine samo otac. Zbog bolesti već nekoliko meseci ne može da radi poslove kojima je donedavno prehranjivao porodicu.

Najstarija M.A. (11) koja je sada povređena, odličan je đak, a nakon što ih je majka napustila, morala je prerano da odraste.

- Znam da mesim hleb, kuvam pasulj, supu, da skuvam špagete, krompir - govorila je Milka za RTS i dodala da kada treba da se pomogne tati, unese malo drva, raspremi dvorište.

Printscreen/RTS
 

 

U kući zemljani pod. Ručak se kuva na starom smederevcu. Na spratu dva kreveta za njih petoro. Kablovi vire iz zida od blata i trske. Otac i pored lošeg zdravlja, radi sve što može.

Printscreen/RTS
 

 

- Bavio sam se pre molerajem, rečna korita sam radio dok sam bio zdrav, sad pošto sam se razboleo...- ističe otac porodice Dragan Ametović.

Da su Dragan i njegova deca složna i poštena porodica, svedočile su komšije.

Ipak, danas ih je zadesila velika tragedija. Mališanu nije bilo pomoći, a lekari se i dalje bore za život sestri i ocu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike