Odloženo suđenje Dušanki iz Železnika: Sipala "bromazepame" u pasulj i kafu muškarcima kojima je dugovala pare

20.09.2022

12:06

0

Autor: M. Brkić

Dušanka Todorović (70) optužena je za pokušaj teškog ubistva Dragiše Jovanovića (87) i Čedomira Blagojevića (90) u Železniku

Odloženo suđenje Dušanki iz Železnika: Sipala "bromazepame" u pasulj i kafu muškarcima kojima je dugovala pare
deda trovanje - Copyright Pixabay

Suđenje Dušanki Todorović (70), optuženoj za pokušaj teškog ubistva Dragiše Jovanovića (87) i Čedomira Blagojevića (90) u Železniku optuženoj da je u hranu i kafu stavila po više tableta "bromazepama", odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu zbog bolesti jednog člana sudskog veća.

Za danas je bilo planirano iznošenje završnih reči. Naredno ročiste zakazano je za 18. novembar. Dušanka se pojavila u sudu. Ona je inače u kućnom pritvoru, sa nanogicom.

Podsetimo, Dušanka Todorović tereti se da je u novembru 2019. godine većom količinim lekova otrovala dvojicu muškaraca iz Železnika da ne bi morala da im vrati novac, koji je od njih ranije pozajmila. Ona je 1. novembra 2019. Dragiši Jovanoviću stavila u pasulj nekoliko tableta "bromazepama", posle čega je, kako se navodi, on izgubio svest. Našla ga je ćerka i on je, potom, prevezen u bolnicu.

Sa Jovanovićem je bila u emotivnoj vezi i od njega je pozajmila oko 5.000 evra, ali mu novac nije vratila, iako joj je to tražio.

Drugi pokušaj teškog ubistva Dušanka je izvela 25. novembra 2019. godine. Tada je u Železniku Čedomiru Blagojeviću stavila više tableta "bromazepama" u piće. Dok je ležao bez svesti, njega je našao unuk, pa je Blagojević hospitalizovan.

Početkom marta ove godine, Dušanka je, plačući, iznela odbranu pred sudom. Tvrdila je da nijednog nije htela da ubije i ispričala da je Jovanovića uspavala "bromazepanom" kako bi ukrala papir na kom je evidentirao njene pozajmice od njega, a da je Blagojevića pokrala pošto ga je uspavala lekovima koje je prethodno odnela iz Jovanovićeve kuće. 

Jovanović je preminuo sedam meseci nakon trovanja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike