"Hvala na priloženom cveću" Četrdeset dana od krvavog pira Vuka Borilovića na Cetinju: Reči Martinovića slamaju srca!

18.09.2022

05:20

0

"Hvala na priloženom cveću" Četrdeset dana od krvavog pira Vuka Borilovića na Cetinju: Reči Martinovića slamaju srca!
Dani žalosti na Cetinju - Copyright 24sedam/AP Photo/Risto Božović

Na Cetinju je pre tačno 40 dana zavladao muk, kada je pomahnitali Vuk Borilović u svom krvavom pohodu ubio desetoro ljudi među kojima su bila dva dečaka od osam i pet godina. Vuk je savladan i postao je 11. žrtva sopstvenog masakra, ali porodice ubijenih ne mogu da se pomire sa sudbinom svojih najmilijih.

Vuk je kobnog dana izašao iz svoje kuće noseći karabin, i prvo krenuo na svoje komšije Natašu Martinović i njena dva dečaka. Prve žrtve bila su mu upravo deca koja su pokušala da se sakriju, ali ih je pronašao, ubio, pa upucao u njihovu majku. Nataša je, dok je još bila svesna pozvala svog muža Miloša i rekla mu šta se desilo.

Kada je pobio Martinoviće, Vuk je nastavio da puca po komšiluku i ubio još sedmoro, među njima i kuma pomenutog Miloša Martinovića, Miloša Mitrovića.

Borilović je sahranjen na nepoznatoj lokaciji, a njegova žena i troje dece su sklonjeni kako bi se sprečila krvna osveta. Međutim, 40 dana tuge i bola ostalo je Cetinju, Crnoj Gori i čitavom regionu.

Martinovići se zahvaljuju svima koji su uputili reči podrške, poslali cveće i tugovali zajedno sa njima.

- Teško se pomiriti sa sudbinom prokletom da više nijeste sa nama. Neobično je živjeti i navići se na život bez vas. Fali nam vaša ljubav, riječ i pažnja. Voljeni ne umiru, a neka vaše duše počivaju u miru. Posebnu zahvalnost familija upućuje svima onima koji nam tokom naše tragedije priskočiše i dadoše ruku pomoći. Hvala svima koji lično, putem telegrama, telefona i na drugi način podijeliše sa nama bol, za našim najmilijima. Hvala na priloženom cvijeću. Obavještavamo rodbinu, kumove, prijatelje, komšije da ćemo 18. septembra 2022. godine u 10 časova na mjesnom groblju u Bajicama posjetiti njihovu vječnu kuću - piše u čitulji koju je porodica, na čelu sa ocem i suprugom dana najmilijima.

Foto: Pobjeda
 

- Četrdeset dana, četrdeset rana, urezan u vječnost osmijeh naših anđela, nešto čega nema nešto što se voli. Uz dušu i srce nebo danas plače, sakrio je oblak naše sunce žarko presušile oči, a boli sve jače. Mašane i Marko, Anđeli naši, grli li vas majka, najdraži naši, diko roda svoga i sokoli sivi, kada stigne zima priđite pri majci, a nas će da boli sve dok smo živi - stoji u jednoj od mnogobrojnih čitulja.

Foto: Pobjeda
 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike