"Rekao sam mu: Seci i sebe i mene!" Ispovest automehaničara sa Karaburme kome je otmičar tri sata držao nož pod grlom (FOTO)

16.09.2022

09:40

0

Slobodana je juče čak tri sata S. J. držao kao taoca u njegovoj automehaničarskoj radnji na Karaburmi, držeći mu sve vreme skalpel pod grlom, a sebi nož kod srca

"Rekao sam mu: Seci i sebe i mene!" Ispovest automehaničara sa Karaburme kome je otmičar tri sata držao nož pod grlom (FOTO)
karaburma talacka kriza taoc slobodan trifunovic 1609 2022 foto kaca (6) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

"Rekao sam mu: Stevo sedi da popijemo piće, da se družimo kao što smo se pre družili. Nismo se nikada svađali, šta ti bi odjednom? On mi je rekao: Bobane, ja hoću da se ubijem, a možes i ti sa mnom", prepričava za 24sedam jučerašnju višečasovnu agoniju koja se odvijala u njegovoj automehaničarskoj radnji, kada ga je poznanik Stevan J. (26) držao kao taoca.

 

Slobodana je juče čak tri sata S. J. držao kao taoca u njegovoj automehaničarskoj radnji na Karaburmi, držeći mu sve vreme skalpel pod grlom, a sebi nož kod srca. 

Na Slobodanovom vratu vidljive su brojne posekotine koje mu je juče Stevan J. naneo skalpelom i nožem, ali ovaj događaj ga nije sprečio da i danas otvori radnju.

- On je uvek bio normalan, sedeli smo ovde u radnji normalno. Poznajem ga oko godinu dana, prijatelj je mog mehaničara. Juče je pio pivo i bensedin. Odjednom mu je nešto samo "kvrcnulo" u glavi, pokušao je da prvo naudi sebi, stavio nož, koji je našao na stolu, sebi na srce  - kaže Slobodan, dodajući da je pokušavao da ga umiri.

Međutim, Stevan je zahtevao da Slobodan pozove policiju, a on mu je, kako kaže, govorio da nema potrebe da ih zove, jer on nije ništa uradio. Potom je, dodaje, Stevan na njega potegao nož, a potom uzeo i skalpel sa stola i stavio ga pod njegovo grlo. Slobodan je u tom trenutku sedeo na stolici i nije mogao da se pomeri.

 - Tražio je sestru, majku, ali kada su došli nikoga nije prepoznao. Govorio je "Ako idem ja, ide i Slobodan sa mnom". Rekao sam mu: Stevo sedi da popijemo piće, da se družimo kao sto smo se pre družili. Nismo se nikada svađali, šta ti bi odjednom? On mi je rekao: "Bobane ja hoću da se ubijem, a možes i ti sa mnom". Rekao sam mu: "Seci više i mene i sebe!" - dodaje Slobodan, ističući da je znao da to neće uraditi, ali da je činjenica da je skalpel imao pod grlom satima predstavljalo mučenje.

Dodaje da je Stevan pričao nepovezano i kada je video policiju govorio da će njega "ubiti i raskomadati", a da ga je on umirivao, kao i da je sve vreme razmišljao o tome da mu bilo kakav nagli pokret ruke njegovog poznanika može oduzeti život.

Na terenu je juče bio i pregovarački tim, a Slobodan kaže da su dobili flašicu vode, u kojoj je bio lek.

- Sipao sam sebi vodu, ali je nisam popio. Sipao sam je i njemu i on je popio i video sam kako mu ruka pada sa mog vrata. Tražio je da popuši cigaru i rekao da će baciti skalpel, nakon čega je kleknuo i predao se - dodaje on.

Slobodan je juče zaplakao kada je oslobođen.

- Sve vreme sam mislio samo na ćerku - kaže Slobodan, koji se u tom trenutku slomio i zaplakao.

Dodaje da mu se niko od porodice otmičara nije javio, niti izvinio. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike