"Krećući se unazad...": Oglasio se MUP povodom nesreće na Karaburmi (FOTO/VIDEO)

15.09.2022

15:23

0

Osumnjičenom je po nalogu dežurnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati

"Krećući se unazad...": Oglasio se MUP povodom nesreće na Karaburmi (FOTO/VIDEO)
gazenje devojcica kombi karaburma - Copyright 24sedam/D. A.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Uprave saobraćajne policije, uhapsili su I. D. (1994) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

On se sumnjiči da je danas u Kornatskoj ulici, kombi vozilom „fijat dukato“, van pešačkog prelaza, krećući se unazad, udario i oborio trogodišnje dete, koje je od zadobijenh povreda preminulo u zdravstvenoj ustanovi.

Oglasilo se Tužilaštvo

- Povodom saobraćajne nesreće koja se danas dogodila na Karaburmi- naselje Mali leskovac, u kojoj je dete od 3 godine izgubilo zivot usled zadobijenih povreda od strane vozača D.I. kombija dostavne službe, dežurni zamenik Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je prisustvovao uviđaju, kojom prilikom je alkotestiran vozac i nije imao prisustvo alkohola niti drugih opijata, nakon toga je tužilac odredio zadržavanje vozača kombija i naložio vanredni tehnički pregled vozila, dodatnu analizu krvi i urina, dnk tragove sa vozila, obdukciju tela preminulog deteta i izuzimanje snimaka koji bi eventualno mogli da registruju predmetni dogadaj.

U roku od 48h osumnjičen biti saslušan osumnjičeni.  Osumnjičeni je zadržana zbog sumnje da je izvršio krivično delo Tesko delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297KZ - stoji u saopštenju

Osumnjičenom je po nalogu dežurnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden ovom tužilaštvu.

Baka i strina nesrećnog deteta: Vikali smo mu da stane!

- Kombi je išao u rikverc, dete je bilo na putu iza vozila. Vikali smo mu da stane, ali nas nije poslušao, kao da je mislio da je neko kuče u pitanju i da će se skloniti... Kada sam videla šta se desilo, onesvestila sam se, a sledeće čega se sećam je da je došla hitna pomoć - priča baka devojčice koja je trebalo za 10 dana da napuni tri godine.

Radnici firme čiji je kombi usmrtio dete: Vozač je odmah reagovao i odvezao devojčicu u bolnicu!

- Kad je vozač video da je udario dete, odmah ga je stavio u kombi i odvezao u dom zdravlja - istakli su radnici firme za 24sedam.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike