24sedam u konjičkom klubu gde je osumnjičeni učitelj držao časove! Izvor iz istrage otkriva kako je izgledala decenija zlostavljanja (VIDEO)

13.09.2022

18:45

0

Miloš. Đ, kako se sumnja, godinama je silovao i polno uznemiravao svoje pulenke

24sedam u konjičkom klubu gde je osumnjičeni učitelj držao časove! Izvor iz istrage otkriva kako je izgledala decenija zlostavljanja (VIDEO)
lipovica pedofil copy - Copyright Printscreen/Instagram/m.đ/24sedam/Katarina Mihajlović

Vest da je Miloš Đ. (68), trener jahanja i bivši vlasnik konjičkog kluba MBM, u Lipovičkoj šumi, uhapšen zbog sumnje da je silovao više devojčica i devojaka, zgrozila je srpsku javnost. 

Naša reporterka otišla je na lice mesta, u konjički klub koji je nekada bio u vlasništvu osumnjičenog da je godinama seksualno zlostavljao svoje polaznice. Zaposleni u ovom klubu su zgroženi i, kako su nam rekli, ne mogu da daju nikakve izjave, dok je istraga u toku. 

Printscreen/Instagram/m.đ.
 

- Jedino što želimo da razjasnimo jeste da mi sa njim nemamo nikakve veze. On je ukaljao ugled i čast našeg kluba, ali osumnjičeni već godinu dana nije trener kod nas, a vlasnik nije i duže od toga. Mi smo sarađivali sa policijom i zbog kompleksnosti cele situacije i eventualnog narušavanja istrage, nećemo davati izjave. Još možemo samo da kažemo da je on udaljen iz kluba onog trenutka kada je ova stravična afera stigla do nadležnih organa  - navodi jedna od zaposlenih u klubu MBM, koji je morao da zadrži naziv, zbog istrage. 

Vidno potreseni zaposleni, dozovolili su nam da fotografišemo imanje i objekte koji pripadaju klubu. Na naše pitanje kako će dalje, s obzirom da je zbog serijskog silovatelja bačena senka na klub, zaposlene i bezbrižnost boravljenja dece, odgovoraju da se nadaju da će pravda biti zadovoljena, a ceo slučaj rasvetljen. 

Međutim, izvor iz istrage je za 24sedam otkrio da je Miloš Đ. (68) i pre 10 godina bio pod istragom, ali da je slučaj zatvoren, usled nedostatka dokaza. Kako kaže, devojka koja ga je prijavila, učinila je to kasno, pa fizičkih dokaza više nije bilo. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- On je čovek koji je deceniju silovao i seksualno uznemiravao devojčice i devojke. Tačno je znao kako to da radi. Učenice je međusobno svađao, a o ostalim zaposlenima je pričao sve najgore, kako bi kod najlabilnijih stekao status neprikosnovenog autoriteta. Da bi zadobio njihovo, ali i roditeljsko poverenje, pričao im je bajke, hvalospeve o njihovoj veštini jahanja i davao najbolje konje - počinje priču za 24sedam izvor i dodaje: 

Printscreen/Instagram/m.đ.
 

- Očigledno je za žrtve, kao i većina predatora, birao najslabije devojčice. Nikada nije pio, nije konzumirao narkotike, borio se sa dijabetesom i zaista je delovao kao neko ko nikada ne bi učinio ništa nažao nijednoj od učenica. Ipak, stvari su počele da isplivavaju kada se jedna od devojaka požalila drugoj. To što su preživele su strahote i užasi - navodi naš izvor. 

Prema njegovim rečima Miloš nije imao nijeda porok, niti bi se njegova (ne)dela, koja čekaju svoj ishod pred sudom, mogla pripisati bilo čemu osim manijačkom i zlostavljačkom ponašanju. 

-  Na nekom od snimanja, to znam iz njegovih priča, tokom devedesetih godina eksploziv ga je digao u vazduh, on je pretrpeo neke povrede i govorio je kako je on otada drugačiji čovek. Ipak, ne postoji nijedno opravdanje za ovakve radnje - kaže naš sagovornik. 

Kako je naveo za 24sedam, Milošu Đ. se nije moglo ništa, jer je živeo od stare slave, praktično nije bilo moguće posumnjati da se iza brega profesionalnosti pomaljaju kandže seksualnog predatora. 

Printscreen/Instagram/m.đ.
 

- Roditelji su mu slepo verovali, dovodili decu kako bi se ona povezivala sa životinjama, kako bi uživali u ljubavi prema ovom prelepom sportu i načinu na koji taj sport oblikuje svakoga ko se njime bavi. Sada su svi u strahu, nadam se da će se, ako postoje još neke devojčice ili devojke, koje je Miloš zlostavljao, javiti. Siguran sam da je ovde kraj njegovih monstruoznih igrica i drago mi je što su te devojke uspele da smognu snage i progovore. Prvo, kako bi mu se sudilo za svaku nanetu bol, a drugo da bi sprečile mogućnost da još neka devojčica bude njegova žrtva - rekao je izvor iz istrage za 24sedam. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Da podsetimo, Miloš Đ. (68) je uhapšen u ponedeljak, 12, septembra, zbog sumnje da je u dužem vremenskom periodu silovao i obljubio najmanje 10 devojaka među kojima ima i maloletnih. On će sutra biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Druge detalje tužilaštvo za sada ne želi da saopšti i napominje da će se o ovom slučaju oglasiti sutra nakon saslušanja osumnjičenog.

Printscreen/Instagram/m.đ.
 

Slučaj je pokrenut nakon što ga je policiji i tužilaštvu prijavilo desetak devojaka koje su kod njega išle na časove jahanja.

Oglasio se i MUP koji je naveo da je Miloš Đ. priveden zbog sumnje da je, od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad polaznicama njegove škole jahanja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike