Pronađeno 137 kilograma marihuane u kamionu, vozač bio pod seditivima?

18.10.2020

13:18 >> 13:29

0

Ispod letvica za pravljenje parketa od orahovog drveta koje je kamion prevozio kao prijavljen tovar, bilo je sakriveno i 130 kilograma marihuane pakovane u pake

Pronađeno 137 kilograma marihuane u kamionu, vozač bio pod seditivima?
Copyright Foto: MUP

Carinici su danas na izlazu prelaza Vatin uspeli da otkriju i spreče krijumčarenje 130 kilograma marihuane skrivene u konstrukciji jedne kamionske prikolice koja se uputila ka Poljskoj, saopšteno je iz Uprave carina.

Prekršaj je otkriven u ranim jutarnjim časovima i to ne na osnovu bilo kakve dojave, već zahvaljujući angažovanju carinskih službenika redovne smene kojima nije prvi put da na istom mestu u konstrukciji kamiona pronalaze krijumčarenu robu.

Foto: MUP

U trenutku kada je kamion paraćinskih registarskih oznaka sa prikolicom registrovanom na sjeničke tablice, pristigao na red za redovnu izlaznu kontrolu, iskusni carinici su odmah znali, na osnovu primene kriterijuma analize rizika, da bi trebalo detaljno proveriti šta kamion zapravo prevozi.

Kamion je imao tzv. korito u unutrašnjosti konstrukcije koje se često koristi za krijumčarenje, pa su carinici unutra ubacili nešto kako bi na osnovu zvuka utvrdili da li je ono prazno kako bi i trebalo da bude.

Zvuk koji su međutim začuli otkrio je da se u unutrašnjosti ipak nešto nalazi, zbog čega je odmah sprovedena detaljna kontrola.

Foto: MUP

Ispod letvica za pravljenje parketa od orahovog drveta koje je kamion prevozio kao prijavljen tovar, bilo je sakriveno i 130 kilograma marihuane pakovane u pakete od po kilogram.

Slučaj je odmah prijavljen policiji i tužilaštvu, u čijem prisustvu je i obavljeno merenje na robnoj ispostavi na kojoj postoje uslovi za kompletan istovar kamiona.

Vozač iz Ljubovije (40) je tokom otkrivanja ovog krivičnog dela bio smiren, ali je je moguće da je to bilo tako zahvaljujući tabeletama za smirenje koje su otkrivene u njegovoj ličnoj torbici.

Vozač je zajedno sa svom otkrivenom drogom i kamionom predat u dalju nadležnost policiji i Višem tužilaštvu iz Pančeva.

Iz MUP je saopšteno da su pripadnici Uprave granične policije u saradnji sa Upravom carine zaplenili 137 kilograma marihuane  na graničnom prelaz Vatin i uhapsili vozača kamiona “man” P. J. (40). Njemu se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga. Određeno mu je zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike