Vođa "škaljaraca" ubijen po nalogu crnogorskog moćnika? Kotorani žale za Vukotićem!

10.09.2022

07:15

0

"Nepravedno je stradao i on i njegov otac"

Vođa "škaljaraca" ubijen po nalogu crnogorskog moćnika? Kotorani žale za Vukotićem!
Vukotić saznajemo - Copyright Jovan Vukotić, Foto: MUP

Šef kriminalne grupe iz kotorskog naselja Škaljari, Jovan Jovica Vukotić, ubijen je u četvrtak oko 20 časove u Istanbulu, a kako saznaje portal 24sedam od izvora u ovom crnogorskog gradu, meštani smatraju da je likvidiran po nalogu moćnika iz države.

Vukotić je ubijen pred trudnom ženom, Mašom Mišić i detetom koje nema ni punih godinu dana. Kako je već pisano, vođa "škaljaraca" lociran je tako što su neprijatelji pratili Mašu koja je iz Srbije otišla u Kotor, a onda i u Istanbul.

Meštani u Dobroti pričaju da je ona locirana preko dela mafije koji je u policiji, a da je onda "škaljarac" likvidiran po nalogu moćnika iz Crne Gore.

Vukotić je znao da mu se sprema sačekuša i nekoliko puta je javno govorio o tome.

- Moj život je ugrožen. Imao sam plavu poternicu, odnosno plavi nadzor, koji su mi stavili pojedinci iz crnogorske policije, kanalima kako to već rade. Svaki put sam na graničnim prelazima zaustavljan, skidan do gole kože, zadržavan po šest sati. O tome gde sam zaustavljan odmah je obaveštavano nekoliko funkcionera iz crnogorske policije, a oni su te informacije o mom kretanju prodavali kriminalnim grupama - rekao je Vukotić i obelodanio da je smrt uspeo da izbegne u jednoj evropskoj zemlji.

Privatna arhiva
Maša Mišić

Vukotić je u julu prošle godine napustio Kotor i tada mu se gubi svaki trag. U međuvremenu je u Crnoj Gori podignuta optužnica protiv vođe kavčana, Radoja Zvicera i njegovih saradnika, zbog sumnje da su planirali likvidaciju Vukotića. Međutim, od Zvicera nema ni traga.

Kako saznaje 24sedam, u Kotoru taksisti, zaposleni u kafićima, u prodavnica i mnogi meštani žale Jovicu.

- Nepravedno je stradao i on i njegov otac, zamerio se Milu Đukanoviću i glavešinama i zato je ubijen - rekli su za naš portal.

Printscreen
 

Veselin Vesko Vukotić (69), Jovicin otac, likvidiran je pre tri godine u naselju Dobrota u Kotoru. Veruje se da je ubijen iz osvete jer su Jovan i Igor Vukotić označeni kao navodne vođe "škaljarskog klana" iz Crne Gore. Njegovo ubistvo nikada nije rasvetljeno.

Podsetimo, napadači su preksinoć Jovanu Vukotiću prišli na motoru i kroz prozor njegovog automobila ispalili pet hitaca, od kojih su ga četiri pogodila.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike