Biznismena izrešetali sa 16 metaka, pa automobil zapalili: Ubice Leskovčanina nikada nisu otkrivene

10.09.2022

10:00

0

Aleksandar Mikić likvidiran u automobilu ispred zgrade u kojoj je stanovao

Biznismena izrešetali sa 16 metaka, pa automobil zapalili: Ubice Leskovčanina nikada nisu otkrivene
aleksandar mikić (5) - Copyright YouTube/Rudar7

Leskovački biznismen Aleksandar Mikić izrešetan je pre tačno pet godina u svom automobilu marke "alfa romeo" u Ulici Topličkog ustanka ispred zgrade u kojoj je stanovao. Nekoliko minuta pošto se čula pucnjava u centru Leskovca, na parkingu iza Tehnološkog fakulteta, eksplodirao je automobil "reno megan" stranih registarskih oznaka. Verovalo se da je taj automobil koristio ubica koji je u Mikića sasuo 16 metaka i koji do danas nije otkriven.

Nepoznati napadač čekao je u automobilu ispred zgrade u kojoj je Mikić imao stan i u njega, dok je parkirao svoje vozilo, ispalio čitav šaržer. Automobil u kom su bili ubica i njegov saučesnik spaljen je nedaleko od mesta zločina.

YouTube/Rudar7
 

Sigurnosne kamere sa zgrade ispred koje je tog 10. septembra 2017. godine nešto posle 21 čas ubijen Mikić snimile su likvidaciju. Lice muške osobe ne vidi se na snimku jer ga je ubica vešto zaklanjao rukom tokom zločina koji se odigrao za nepuna dva minuta.

Izgradnju zgrade ispred koje se dogodilo ubistvo finansirala je navodno i porodica Aleksandra Mikića.

Na snimku se vidi kako Mikić parkira svoj automobil, zatim kako iz drugog vozila hitro izlazi muškarac, prilazi do prozora vozača i u Mikića ispaljuje kišu metaka. Ubica se potom vraća u svoj automobil, seda na zadnje sedište i beži sa mesta zločina. Sve vrme je levom rukom zaklanjao lice, jer je očigledno znao kako su postavljene kamere. 

Pištolj na sedištu

Vozilo marke "reno megan". strane registracije, dignuto je u vazduh par minuta kasnije na parkingu iza Tehnološkog fakulteta, a tom prilikom oštećen je još jedan automobil. Iste noći, pola sata iza ponoći, odjeknula su u Leskovcu i dva rafala, ali nikad nije saopšteno ko je i zašto pucao.

Voleo fudbal, život i putovanja

Mikić je kao dečak igrao fudbal za leskovački klub Dubočica, a potom i u jednom od beogradskih klubova. Njegovi prijatelji kažu da je bio izuzetno dobar drug, da se radovao životu i bio veoma vezan za svoju porodicu, a posebno za starijeg brata. Oni tvrde da je Aleksandar voleo da putuje i upoznaje nova mesta. Jedno od poslednjih njegovih putovanja bilo je odlazak na Maltu.

Istražiteljima je odmah bilo jasno da su zločin izveli profesionalci, koji su posle likvidacije spalili automobil kako bi prikrili tragove.

Na sedištu pored ubijenog Mikića nađen je i njegov pištolj, pa se pretpostavljalo da je i on uzvratio vatru. Ubice su navodno u njega pucale iz  pištolja marke "zbrojevka", češke proizvodnje. 

Mikić je od rane mladosti imao problema sa zakonom, ali se smirio kasnije i počeo da se bavi biznisom. Godinu dana pre nego što je ubijen registrovao je firmu na svoje ime. Odlučio je da se bavi ulaganjem u izgradnju ili renoviranje stambenih zgrada. 

Imao 14 prijava

Krivični dosije Aleksandra Mikića je obiman. On je pravosnažno osuđivan za šest krivičnih dela, među kojima su nanošenje teških i lakih telesnih povreda, nelegalno nošenje oružja, nasilničko ponašanje, iznude. Zbog ovih dela izdržavao je višegodišnje kazne.

YouTube/Rudar7
 

Neverovatan je i podatak da je Mikić čak 14 puta bio krivično prijavljivan. Neke od tih krivičnih prijava odnose se i na nelegalnu trgovinu narkoticima, koja je bila u fokusu njegovih kriminalnih poslova u jednom periodu života.

Desetak godina ranije, Miikić je optužen da je oteo leskovačkog narko-dilera i da mu je ukrao novac, ali na području Vranja, pa mu je tamo i suđeno.

Tokom 2015. godine, Mikić je dobio batine, u po bela dana i pred mnoštvom ljudi, i to u leskovačkom kafiću u centru grada. Napadači su pronađeni, ali motiv tuče nikada nije zvanično utvrđen. 

O motivima likvidacije Mikića može samo da se nagađa. Prema nekima, navodno je nova veoma jaka osoba ušla u građevinske unosne poslove, pa je Mikić zasmetao novoj konkurenciji. Prebijanje u kafiću bila je, navodno, opomena, a neki smatraju da su Leskovčaninu došli na naplatu neki stari računi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike