Stalno na meti napada: Biznismen na čiju je kuću bačena bomba tvrdi da su konstantno na udaru! (FOTO)

28.03.2022

11:20 >> 11:43

0

Autor: Maja Kostić

"Deset puta nas pljačkaju, radnje, kuće, meni su sef odneli sa 100.000 evra", kaže Sveta Milenković

Stalno na meti napada: Biznismen na čiju je kuću bačena bomba tvrdi da su konstantno na udaru! (FOTO)
leskovac bačena bomba (1) - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Porodica Milenković, na čiju je kuću u Leskovcu noćas bačena bomba, uznemirena je najnovijim atakom na njihove živote i imovinu. Sveta Milenković, čiji sin i bratanac žive u kući na koju je bačena bomba, kaže da su neprestano izloženi napadima.

- Deset puta nas pljačkaju, radnje, kuće, meni su sef odneli sa 100.000 evra. Pre tri, četiri godine su mi upali u kuću, odneli sef sa novcem i zlatom i pobegli mojim kolima koja su posle zapalili. Uhapšeni su, otišli su u zatvor ali ni novac ni zlato nisu nađeni. Sa pištoljima su nas pljačkali i moju ženu i ćerku. Sinu su jednom nagurali pištolj na leđa na ulici i oteli mu torbicu sa novcem. Bio je priseban pa je dozivao upomoć, pa su te lopove uhvatili - priča Sveta.

Radnje im, kako kaže, pljačkaju neprestano.

- Imao sam pet, baš iz tog razloga sam zatvorio dve, dođe mi sve da zatvorim, da otpustim ljude, šta da radim. Sumnjam da iza ovog stoji naša konkurencija. I šta ja time dobijam što se mučim i radim časno i pošteno, plaćam državi sve što treba, a nemam mira nikada. Mnogi su mi uzeli pare na zajam pa me prevarili, ogromne cifre, nikad mi to nisu vratili - vajka se Sveta.

Kaže da je srećan što niko nije stradao.

- Bratanac je spavao u sobi iznad mesta gde je bačena bomba. Mogli su geleri da ga pogode da pogine. Pre nekoliko godina u ulici iznad je takođe bačena bomba, tada je čovek poginuo - kazao je Milenković i dodaje: - Oko 3.10 sati čuo se jak tresak, eksplozija, ja sam pomislio da je eksplodirao kotao, istrčao sam, osetio sam dim, mirisalo je na barut. Pozvao sam policiju i to je to. Oštećena su dva vozila, "BMW" i "passat", i prozor na kući, srećom niko nije povređen.

Policija je obavila uviđaj, za sada nema informacija o počiniocima niti o vrsti eksplozivne naprave koja je bačena na kuću Milenkovića. Da je u pitanju sredstvo jake razorne moći vidi se po brojnim rupama na vozilima nastalim od gelera.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike