24sedam u kući gde je pronađena mrtva beba: Komšije nisu znale da je majka trudna, sumnjaju da je htela da pobegne sa još dvoje dece! (FOTO)

06.09.2022

10:47

0

Lana rekla jednoj komšinici da ide u Borču kod prijateljice, jer joj je ćerka bolesna

24sedam u kući gde je pronađena mrtva beba: Komšije nisu znale da je majka trudna, sumnjaju da je htela da pobegne sa još dvoje dece! (FOTO)
čenta - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Pixabay

Nakon stravičnog slučaja koji je u ponedeljak uveče potesao Srbiju, kada je pronađena mrtva beba u kući Čenti, ekipa 24sedam otišla je na lice mesta.

Kako naš reporter sa lica mesta javlja, Lana J. porodila se 3. septembra i dva dana krila telo novorođenčeta. Policija je sinoć pronašla kartonsku kutiju u kojoj je bila mrtva beba uvijenu u izduvani dečiji gumeni bazen i umotana u peškir.

Komšije tvrde da nisu ni znale da je Lana trudna.

- Sinoć je ovde bila policijska patrola iz Zrenjanina, a ubrzo su stigli i inspektori i foenzičari. Nisam ni znala da je trudna. Bila je, inače, malo gojazna, pa niko nije mogao da primeti trudnoću - ispričala je jedna od komšinica.

U kući u Zmaj Jovinoj ulici broj 22 u Čenti Lana je živela sa svoje dvoje dece koje je ranije rodila, a za koje niko od komšija ne zna ko su im očevi. Ona ima sina, koji ima zdravstvene probleme od rođenja i ćerkicu od godinu i po dana.

Prema rečima komšije, juče ujutru Lana je rekla jednoj komšinici da ide u Borču kod prijateljice, jer joj je ćerka bolesna. Dodala je i da će tamo boraviti nekoliko dana.

- Svi smo ovde sigurni da je planirala da pobegne sa decom - kaže naš sagovornik.

Lanu, kako kaže, zna oduvek, jer su komšije i samo je nekoliko godina starija od njega. O ocu novorođenčeta koje je nađeno mrtvo ne zna niko ništa.

- Ona je često menjala partnere i takva je još od škoslkih dana. Nikom nije rekla da se porodila. U selu se priča da joj je pozililo kad je bila u autobusu i da je posle sve otkriveno. Policiji je o ocu bebe rekla da je u Nemačkoj, kao i da je dete rođeno mrtvo. Niko od nas u Čenti joj ne veruje ni jedno ni drugo. Ne mogu da verujem da je mogla da zadavi dete kako se priča. Strašno - priča pvaj komšija.

Jedna od komšinica kaže da je Lana inače često išla u Beograd i da je vodila sina u Institut za mentalno zdravlje u Palmotićevoj ulici.

Istraga će utvrditi dalje okolnosti ovog stravičnog događaja. Telo novorođenčeta poslato je na obdukciju koja bi trebalo da pokaže kako je beba preminula.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike