Luka iz Beograda pucao u Šakovića? Istražuje se koju je ulogu imao Duško Tanasković u surovoj likvidaciji

31.08.2022

07:56

0

U ovom trenutku dve su teorije ko je od ove dvojice pucao u visokorangiranog "škaljarca" 17. juna

Luka iz Beograda pucao u Šakovića? Istražuje se koju je ulogu imao Duško Tanasković u surovoj likvidaciji
sakovic ubistvo - Copyright Printscreen/YouTube/Vijesti online/Profimedia

Izvesni Beograđanin i Kragujevčanin Duško Tanasković učestvovali su u ubistvu Milića Minje Šakovića u prepunom restoranu u Starom gradu u Budvi.

Ovo su najnovija saznanja iz istrage sa kojima raspolažu bezbednosne službe regiona, pišu Novosti.

Pored toga, saznaje se da je reč o muškarcu sa Karaburme, koji je bio, kako se sumnja, logistika u jednom drugom zločinu, počinjenom u Beogradu, i navodno je blizak sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

U ovom trenutku dve su teorije ko je od ove dvojice pucao u visokorangiranog "škaljarca" 17. juna, pola sata pre ponoći, u najpoznatijem turističkom mestu na crnogorskom primorju. Policija Crne Gore je sa Specijalnim državnim tužilaštvom došla do informacija da bi Tanasković mogao da bude umešan u ovu likvidaciju. I za njim je raspisana poternica.

- Da li je on taj kog su snimile sigurnosne kamere, u beloj košulji i sa belim kačketom, i koji je pucao u "škaljarca" pokazaće antropološko veštačenje - navodi izvor.

Printscreen/YouTube/Vijesti online
 

Postoje indicije da je u isto vreme i na istom mestu bio i izvesni Luka sa Karaburme.

Posle ovog veštačenja biće jasnije ko je od njih dvojice pucao u Minju Šakovića.

Dva meseca kasnije, sličan zločin i slična meta: Goran Vlaović, osoba bliska "škaljarskom klanu" i Filipu Koraću, likvidiran je na hrvatskom ostrvu Pag. Nema sumnje da su naručilac, ali i organizator isti, a sumnja se na sam vrh "kavačkog klana".

- Da li je baš reč o Radoju Zviceru ili osobi vrlo bliskoj celoj toj ekipi, znaće se vrlo brzo - navodi  sagovornik.

- Izgleda da su tu "malo" prste umešali i kriminalci sa Vračara, da su davali logistiku... Narednih dana će se više znati.

Ubistvo Vlaovića je, kao i Šakovićevo, vrlo detaljno isplanirano. Poslednjih godina, ovaj Novljanin nigde nije išao bez obezbeđenja, ali mu to nije sačuvalo život. "Odao" ga je detalj, fotografija na "Instagramu" njemu bliske osobe. Na osnovu toga je otkrivena lokacija na kojoj je, a onda je na scenu stupila ekipa angažovana za ubistvo.

- Tanasković je registrovani narkoman, a takvi su poslednje dve-tri godine izvršili nekoliko likvidacija - ističe izvor.

- Plate im deo u novcu, nekoliko hiljada evra, a ostatak u "robi", odnosno u drogi. Ovom Kragujevčaninu nije strana ni robija. Veštačenje njegovog telefona, bez obzira na to što ga je uništio, pokazaće sa kim je bio u kontaktu. Analizom baznih stanica videće se koji su brojevi neposredno pred ubistvo bili aktivni u tom delu ostrva.

Ime - uskoro

Kako se nezvanično saznaje, policija Crne Gore će uskoro obelodaniti svoje osnovane sumnje i otkriti i identitet osumnjičenog za ubistvo Šakovića. Jedino što je "procurilo" iz izvora bliskih istrazi, jeste da su egzekutor, koji je snimljen kako u beloj košulji i sa kačketom na glavi beži sa mesta zločina, baš kao i njegov pomagač - državljani Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike