Otkrivena plantaža marihuane na Staroj planini: Policija zaplenila 28 kilograma droge i uhapsila četvoročlanu kriminalnu grupu!

01.09.2022

21:05

0

Prilikom pretresa stanova otkriveni i vagica za precizno merenje i više mobilnih telefona

Otkrivena plantaža marihuane na Staroj planini: Policija zaplenila 28 kilograma droge i uhapsila četvoročlanu kriminalnu grupu!
Copyright Foto: MUP Srbije

Pripadnici MUP i Uprave kriminalističke policije, po nalogu Višeg tužilaštva iz Niša, zapleninli su 28 kilograma marihuane u jednom zasadu na Staroj planini.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, uhapšeni su članovi četvoročlane kriminalne grupe  M. M. (55), J. T. (46), D. Ž. (60), i D. S. (36), dok je  za držanje opojnih droga uhapšen i M. S. (31).

Kako saopštava policija, osumnjičeni su uhapšeni prilikom povratka sa plantaže u jednom staroplaninskom selu. Kod sebe su imali dva džaka marihuane, a u zasadu usred jedne šume otkriveno je 273 biljaka kanabisa.

Prilikom pretresa stanova i objekata koje su osumnjičeni koristili, otkrivena je vagica za precizno merenje, kao i više mobilnih telefona. Oduzet im je i automobil koji su koristili prilikom izvršenja krivičnog dela.

Na Staroj polanini su proteklih godina u više navrata otkrivani zasadi marihuane, a mnogi od osumnjičenih su tvrdili da su ovu biljku sadili, kako bi oterali krtice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike