Uhapšen vozač autobusa koji se prevrnuo kod Leskovca: Poginula žena, 33 osobe povređene u jezivom udesu (FOTO/VIDEO)

22.08.2022

07:34

0

Do teške saobraćajne nesreće je došlo kada je autobus iz još neutvrđenih razloga sleteo sa auto-puta

Uhapšen vozač autobusa koji se prevrnuo kod Leskovca: Poginula žena, 33 osobe povređene u jezivom udesu (FOTO/VIDEO)
nasreća autobus (4) - Copyright 24sedam/Maja Kostić

M. Ž. (57) vozač autobusa koji je juče sleteo na autoputu Niš – Leskovac kod Pečenjevca, kada je poginula jedna devojka, a povređeno 33 putnika, je uhapšen.

Kako je potvrdila Policijska uprava u Leskovcu, njemu je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu određeno zadržavanje do 48 sati zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden tužiocu.

Do teške saobraćajne nesreće je došlo kada je autobus somborskih tablica, koji je prevozio putnike sa letovanja u Grčkoj, iz još neutvrđenih razloga sleteo sa auto-puta, kretao se travnatom površinom par stotina metara, a zatim se prevrnuo na bok.

Turistički vodič Nina Nićiforović, vođa puta, ostala je na mestu mrtva, a povređeni putnici su zavisno od težine povreda, prebačeni u Klinički centar u Nišu i Opštu bolnicu u Leskovcu.

Među putnicima je bilo i dvoje dece starosti 12 i osam godina, ali nijedno od njih nije teže povređeno.

Muškarac (69) je zadobio teške povrede u vidu preloma ruke i rebara zbog čega je operisan, još jedna žena ima nešto teže povrede dok su ostali prošli sa oderotinama i nagnječenjima i skoro svi su pušteni kućama još u toku jučerašnjeg dana.

Jedna od putnica iz autobusa koji se prevrnuo kod Leskovca nakon nesreće je izjavila da su stali kod hotela Predejane da odmore.

- Nakon toga smo lepo krenuli, sve je bilo normalno, i brzina, i uslovi puta. Vozač je super vozio, ali prethodno se požalio nešto da ima šećer. Da li je to uticalo ili ne, ne znam, ali mi smo s ravnog puta tek odjednom skrenuli i prevrnuli se - kaže ova žena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike