Oglasili se iz KC Niš: Evo u kakvom su stanju povređena deca u jezivoj nesreći kod Leskovca (FOTO/VIDEO)

21.08.2022

09:44

0

U KC Niš primljeno je dvoje dece starosti 12 godina i osam godina

Oglasili se iz KC Niš: Evo u kakvom su stanju povređena deca u jezivoj nesreći kod Leskovca (FOTO/VIDEO)
KC Niš - Copyright KC Niš / 24sedam

U urgentnom centru Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu ukupno je primljeno 16 osoba povređenih u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Leskovca, kazao je za 24sedam dr Goran Stanojevi iz te medicinske ustanove, pomoćnik generalnog direktora za hirurška pitanja.

- Primljeno je dvoje dece starosti 12 godina i osam godina. Nakon pregleda na Klinici za dečju hirurgiju, dete starosti od 12 godina je zadržano na daljem praćenju i dijagnostičkim procedurama, a nakon ukazane pomoći dete od osam godina je pušteno na dalje kućno lečenje - obrazložio je dr Stanojević.

Prema njegovim rečima, od preostalih 14 odraslih osoba nakon prijema jedna osoba starosti 69 godina je upućena na hiruršku proceduru i jedna osoba je zadržana na Klinici za ortopediju i traumatologiju. Preostalih 12 osoba je nakon ukazane pomoći pušteno na kućno lečenje.

- Osoba kod koje je rađena hirurška intervencija je stabilnih vitalnih parametara - kazao je Stanojević.

Kako doktor navodi, prognoze su dobre. Kod operisane osobe stabilnih vitalnih parametara očekuje se da postoperativni tok bude uredan.

Da podsetimo, stravična saobraćajna nesreća na auto-putu kod Leskovca se dogodila rano jutros oko 5.50 časova kada je autobus somborskih registarskih tablica sleteo sa kolovoza i prevrnuo se.

Mediji su preneli da su u autobusu bili turisti koji su se vraćali iz Haniotija sa letovanja, a da se udes desio na ravnom delu auto-puta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike