Šta se dešavalo pre nesreće? Vozač se požalio: Putnica iz autobusa otkriva nove detalje - odjednom smo skrenuli (FOTO/VIDEO)

21.08.2022

10:35

0

Saobraćajna nesreća se dogodila kad je iz za sada nepoznatih razloga, a putnica otkriva šta se dešavalo tik pre udesa

Šta se dešavalo pre nesreće? Vozač se požalio: Putnica iz autobusa otkriva nove detalje - odjednom smo skrenuli (FOTO/VIDEO)
nasreća autobus (1) - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Jedna žena je nastradala, a 27 putnika povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 5.50 časova kada se prevrnuo autobus na auto-putu kod Leskovca.

Saobraćajna nesreća se dogodila kad je iz za sada nepoznatih razloga autobus somborskih tablica, koji je vraćao turiste iz Haniotija, izleteo sa puta kod Pečenjevaca nakon čega se prevrnuo na bok.

Nastradala žena je prema nezvaničnim informacijama bila vođa puta.

- Mi smo stali kod hotela Predejane da odmorimo. Nakon toga smo lepo krenuli, sve je bilo normalno, i brzina, i uslovi puta. Vozač je super vozio, ali prethodno se požalio nešto da ima šećer. Da li je to uticalo ili ne, ne znam, ali mi smo s ravnog puta tek odjednom skrenuli i prevrnuli se - kaže jedna od putnica iz autobusa koji se prevrnuo kod Leskovca.

Povređene su zbrinjavale medicinske ekipe iz Leskovca, Lebana, Vlasotinca i Niša.

U niški Univerzitetski klinički centar prebačeni su najteže povređeni putnici među kojima su i dečak (12) koji ima nagnječenje stomaka i jedna devojčica (8).

- U urgentnom centru Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu ukupno je primljeno 16 osoba povređenih u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Leskovca - kazao je za 24sedam dr Goran Stanojevi iz te medicinske ustanove, pomoćnik generalnog direktora za hirurška pitanja.

Kako je dodao, primljeno je dvoje dece starosti 12 godina i osam godina.

- Nakon pregleda na Klinici za dečju hirurgiju, dete starosti od 12 godina je zadržano na daljem praćenju i dijagnostičkim procedurama, a nakon ukazane pomoći dete od osam godina je pušteno na dalje kućno lečenje - obrazložio je dr Stanojević.

Prema njegovim rečima, od preostalih 14 odraslih osoba nakon prijema jedna osoba starosti 69 godina je upućena na hiruršku proceduru i jedna osoba je zadržana na Klinici za ortopediju i traumatologiju. Preostalih 12 osoba je nakon ukazane pomoći pušteno na kućno lečenje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike