Advokatica pomogla lažnom agentu da proda tuđu vilu, pa zajedno uzeli više od milion evra: Preti joj 10 godina zatvora!

19.08.2022

19:37

1

U ime vlasnice primila kaparu za kuću u iznosu od 200.000 evra u kešu i potpisala je priznanicu

Advokatica pomogla lažnom agentu da proda tuđu vilu, pa zajedno uzeli više od milion evra: Preti joj 10 godina zatvora!
hapsenje stanovi prevara copy - Copyright Profimedia

Advokatica S. Đ. osumnjičena je da je sredinom juna Darku B. (39) pomogla da se lažno predstavi kao agent za nekretnine i da proda tuđu vilu u centru Beograda za 1,1 milion evra.

Prvo osnovno tužilaštvo je tereti za pomaganje u prevari i pretio joj kazna od dve do deset godina zatvora. Kako je utvrđeno istragom, S. Đ. je preporučila Darka vlasnici vile I. V. kao uspešnog agenta za posredovanje u prodaji nekretnina.

- Advokatica je odranije poznavala vile, jer ju je zastupala prilikom ostavinske rasprave i tada je saznala da ova hoće da proda kuću. Kazala je I. V. da poznaje pouzdanog agenta za prodaju ekskluzivnih kuća.

- Potom je zajedno sa Darkom otišla na sastanak sa firmom koja je bila zainteresovana za kupovinu vile. U toj firmi ona je poznavala pravnog zastupnika T. I., kog je slagala, rekavši mu da su ona i Darko ovlašćeni za prodaju vile - kaže izvor iz istrage, i dodaje:

- Nakon uspešno okončanih pregovora, S. Đ. je u ime vlasnice primila kaparu za kuću u iznosu od 200.000 evra u kešu i potpisala je priznanicu. Za sve to I. V. nije znala.

Advokatica je potom pare od kapare predala Darku, kao i originalne primerke dokumentacije iz ostavinske rasprave za kuću, u kojoj je zastupala I. V. Podatke iz tih papira Darko je iskoristio i flasifikovao punomoćje za prodaju kuće i tako zaključio ugovor sa firmom na ukupan iznos od 1,1 milion evra.

Podsetimo, Darko je uhapšen u junu, kad je otkrivena prevara i kod njega je nađeno samo 10.000 evra, dok se preostalom novcu izgubio svaki trag. On je negirao krivicu za prevaru i tvrdio je da je sve pare prosledio vlasnici vile.

Advokatica se brani sa slobode, a u toku dosadašnje istrage saslušano je oko 20 svedoka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike