Saslušan maloletnik koji je silovao svoju baku u Alibunaru: Žena došla da čuva unuke, pa joj najstariji priredio pakao

18.08.2022

15:12

0

Maloletniku se stavlja na teret da je 13.08.2022. godine u toku noći prinudio svoju babu na obljubu upotrebom sile

Saslušan maloletnik koji je silovao svoju baku u Alibunaru: Žena došla da čuva unuke, pa joj najstariji priredio pakao
Profimedia

Više javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je sudiji za maloletnike Višeg suda u Pančevu zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema maloletniku D. P. iz Ilandže zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo silovanje.

Zahtevom se maloletniku stavlja na teret da je u Ilandži dana 13.08.2022. godine u toku noći prinudio svoju babu S. P. (71) na obljubu upotrebom sile i pretnjom da će neposredno napasti na njen život.

Nakon saslušanja maloletnika koji je prethodno lišen slobode, sudija za maloletnike Višeg suda u Pančevu mu je po predlogu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoka kao i zbog činjenice da mu se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koja je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje postupka prema maloletniku.

Tužilaštvo je u zahtevu predložilo i da se u toku pripremnog postupka ispita oštećena i da se odrede potrebna veštačenja, piše Telegraf

Da podsetimo, S. P. (71) koju je silovao i pretukao maloletni unuk D. P. (17) u Alibunaru tokom vikenda, kako se saznaje, u kuću u kojoj se dogodila ova strahota došla je kako bi čuvala svoja tri maloletna unuka jer ih je, kako se navodi, majka ostavila, a otac umro.

Da ona nije preuzela starateljstvo nad njima, dečaci bi završili u Domu za nezbrinutu decu.

Nasilje nad njom je počinio najstariji unuk tokom proteklog vikenda.

Kada je baka odbila da uradi to što je tražio od nje, on ju je pretukao i rekao da će je ubiti.

Nesreća žena ga je prijavila policiji.

Bonus video

Twitter/Miloš Đajić

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf