Krenuli za boljim životom, pa od njega napravili pakao: Rad u inostranstvu pretvoren u porodično krvoproliće!

03.08.2022

06:05

2

Svaka žena se do kraja borila da spase svoj brak

Krenuli za boljim životom, pa od njega napravili pakao: Rad u inostranstvu pretvoren u porodično krvoproliće!
ubijene zene copy - Copyright Profimedia/Facebook

Za samo nedelju dana dve žene u Srbiji brutalno su ubijene, a za te zločine kao počinioci označeni su njihovi muževi koji su se vratili sa rada u zemljama Evrope, pokušavajući da obezbede bolji život za sebe i svoje porodice. Umesto toga, zauvek su ih zavili u crno.

Protekle subotnje večeri u Batajnici, Čedomir Jovanić (43) sekirom je ubio suprugu Blaženku Jovanić (39), a potom izvršio samoubistvo. Bleženka je bila babica u porodilištu "Narodni front" u Beogradu, a Čedomir se samo nekoliko dana pre zločina vratio iz Nemačke.

On je, prema rečima porodičnih prijatelja i komšija, bio poznat i kao poštar, a pre odlaska u Nemačku radio je u Libiji. Kako su rekli, u pitanju je normalna porodica, i ništa nije slutilo na tragediju.

Par je iza sebe ostavio dvoje dece, sina od desetak i ćerku od 18 godina. Srećom, deca nisu bila kod kuće kada se desilo ubistvo. 

Telo nesrećne Blaženke policija je pronašla u prizemlju kuće, dok je Čedomirovo pronađeno u potkrovlju. Slučaj je policiji prijavio kum tog para koji je rekao da je zabrinut pošto je čitav dan pokušavao da ih dobije ali nije uspeo.

Kad je policija došla na adresu zatekla je jeziv prizor - kroz prozor zaključane kuće videli su telo obešenog muškarca, a kad su ušli unutra zatekli su telo njegove supruge u spavaćoj sobi, na krevetu, a pored i sekiru.

Facebook_blazenkagrbicjovanic
 

Nepuna četiri dana pre zločina u Batajnici, Vinko Paunović izrešetao je svoju suprugu Julijanu, pa presudio sebi u porodičnoj kući u selu Starčevo kod Petrovca na Mlavi. Zločin se dogodio nakon što su proslavili slavu, a prema saznanjima 24sedam, posrnuli muž je imao zabranu ulaska u Austriju, gde je bračni par godinama radio.

Julijana je ostala da radi u toj zemlji, a Vinko je proteran jer ga je gazda kuće u kojoj su živeli u toj zemlji prijavio za nasilje u porodici nad nesrećnom ženom. Ona je nasilje trpela godinama, a kako kaže njena porodica, uprkos svemu je pokušavala da spase svoj brak i Vinka od alkoholizma. Nije uspela.

U Julijanu je kobne večeri ispalio dva hica, a sebi jedan u slepoočnicu. U vreme kada je Vinko počinio zločin jedan gost je još uvek bio na slavi. Komšije su čule pucnje i dotrčale do kuće, gde su zatekle dva tela u lokvi krvi. Jilijanino je ležalo pored ljuljaške u dvorištu.

Facebook/Julijana Paunovic
Vinko i Julijana

Vinka i Julijanu pratila je nesreća i ranije. Imali su dvoje dece, od kojih jedno živi u Austriji, a drugo dete je imalo paralizu i preminulo je u 27. godini. Samo nekoliko dana pre zločina, Vinko i Julijana su zajedno bili na grobu sina Bobana.

Izrešetao bivšu suprugu kad je ostavila dete u školi

Zlatan Vasiljević (42), iz Doboja, u italijanskom gradu Vičenca počinio je dvostruko ubistvo početkom juna ove godine kada je prvo ubio svoju devojku, Venecuelanku Gabrijelu Serano (36), a potom i svoju bivšu suprugu Lidiju Miljković (42) iz Lebana, koju je godinama zlostavljao.

Zlatan je manjak samokontrole i agresivnost prema Lidiji često ispoljavao, a ona se nije libila da ga prijavi nadležnima, iako je verovala da će se promeniti. Nasilnik je kažnjavan 2018. i 2019. godine, kada ga je Lidija prijavljivala za zlostavljanje i seksualno uznemiravanje.

Sudija koji je vodio ovaj postupak je još tada izjavio da s obzirom na upornost koju je pokazao Vasiljević, zajedno sa zloupotrebom alkohola i nesposobnošću ili nespremnošću da se kontroliše, čak i u prisustvu maloletne dece, smatra da je pojava novih epizoda nasilja veoma verovatna, kao i da bi nasilje moglo da doživi eskalaciju, u smislu težine, i da dovede do tragičnih posledica. Nažalost, to se i dogodilo.

Printscreen/Facebook/zlatan vasiljevic
Lidija i Zlatan

Iako su oboje išli u potragu za boljim životom za svoju porodicu i dvoje dece, Zlatan nije imao milosti, i umesto boljitka, Lidiju je mučki ubio kada je ostavila njihovo dete u školi.

- Trčala je jadna, ali je stigao i ispalio pet ili šest hitaca u nju. Ubio je, a razišli su se pre tri godine. Šta je tačno tražio od nje, niko ne zna! Evidentno je da je bio ljubomoran na njen novi život i činjenicu da joj dobro ide posle razvoda od njega - ispričala je za medije Lidijina prijateljica nakon zločina. 

Milena nije dočekala bolje sutra

Kragujevčanka Milena Milošević ubijena je sredinom maja ove godine kada je suprug Vladimir pucao u nju i tako sprečio da zajedno stvore bolji život za porodicu.

Milena je, inače, bila doktorka i privremeno je radila u Drezdenu, a sa suprugom Vladimirom se dogovorila da se sa dvoje dece zajedno presele u Nemačku. Vratila se u Kragujevac kako bi spremili ispraćaj.

- Sve su isplanirali, bili su spremni da se presele. Pozdravili su se sa rodbinom, on je valjda dao i otkaz u firmi u kojoj je radio da bi išao sa njom. Koliko znam, trebalo je danas da odu, znači, upucao je dan pred odlazak. Imaju dvoje male dece koja su bila u kući kada je on pucao u nju. Šta se tu desilo, niko ne zna, priča se da je mislio da ga ona vara, jer tri godine već živela u Nemačkoj - ispričao je njihov komšija posle zločina.

24sedam/M.S.
 

Nakon što je pucao u suprugu, Vladimir je pobegao i zabarikadirao se u automobilu sa pištoljem. Policija je vršila višečasovne pregovore, pre nego što je uhapšen.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike