Bivši fudbaler Partizana osuđen za pokušaj ubistva: Nikoli Malbaši četiri i po godine zatvora!

01.08.2022

08:51

0

Malbaša 8. jula 2020. godine pokušao da ubije Igora Neškovića

Bivši fudbaler Partizana osuđen za pokušaj ubistva: Nikoli Malbaši četiri i po godine zatvora!
Nikola Malbaša - Copyright Nikola Malbaša/MN Press

Viši sud u Beogradu osudio je nekadašnjeg fudbalera Partizana Nikolu Malbašu na četiri godine i šest meseci zatvora zbog toga što je 8. jula 2020. nožem pokušao da ubije Igora Neškovića. Malbaša će, odlukom suda, danas iz pritvora u kom je bio od 19. jula 2020. biti prebačen u kućni pritvor sa nanogicom.

Na ovu presudu i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe. Podsetimo, zamenik višeg javnog tužioca u završnim rečima zatražio je od suda da Malbašu osudi na najmanje 10 godina i da mu produži pritvor do upućivanja na izvršenje kazne.

Tužilaštvo je tada istaklo da smatra da je mnogobrojnim veštačenjima dokazano da prilikom ranjavanja Neškovića nije bila prisutna treća osoba, kako tvrdi odbrana, već da ga je ranio Malbaša.

Krvavi obračun, da podsetmo, dogodio se u Neškovićevom automobilu. Malbaša je tokom iznošenja odbrane izjavio da je na zadnje sedište ušao muškarac, koji je njega udario šakom u potiljak a Neškovića ubo nožem u grudi.

- Ja sam se okrenuo i video nož koji se zabio Igoru u grudi. Igor se uhvatio za oštricu, a i ja sam se uhvatio za nož u nameri da ga otmem, što sam i uspeo. Taj čovek je otvorio vrata i otrčao. Igor mi je rekao da bežim da me ne napadne ponovo i ja sam sa nožem otrcao u suprotnom pravcu ka svojoj kući - ispričao je bivši fudbaler pred sudom, ali nije otkrio ime tog muškarca, niti je želeo da odgovara na pitanja.

Nešković, koji takođe saslušan, ispričao je da ga je ranio nepoznati čovek, kojeg je tad video prvi put.

Malbaša je, podsetimo, bio u bekstvu desetak dana i 19. jula 2020. se predao policiji i od tada je u pritvoru. Protiv Neškovica se pred Višim sudom vodi postupak u kojem je on optužen za drogu, oružje i tešku kradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike