Veštak ukazao da je bivši fudbaler Partizana nožem naneo teške povrede Igoru: "Pala" odbrana Nikole Malbaše!

31.01.2022

16:26

0

Trasolog Miroslav Busarčević rekao da se sukob dogodio između vozača i suvozača

Veštak ukazao da je bivši fudbaler Partizana nožem naneo teške povrede Igoru: "Pala" odbrana Nikole Malbaše!
Copyright Nikola Malbaša/MN Press

Tragovi krvi u prednjem delu vozila između vozača i suvozača pokazuju da se sukob dogodio između njih i ja tu nemam ni najmanju dilemu. Ovom rečenicom na jučerašnjem suđenju u Višem sudu u Beogradu je trasolog Miroslav Busarčević praktično ukazao da je oštećenom Igoru Neškoviću teške povrede nožem naneo bivši fudbaler Nikola Mlabaša.

Malbaši se inače sudi za pokušaj teškog ubistva Neškovića u julu 2020. godine, mada obojica tvrde da ga je izbo nepoznati čovek. Ranije su ispričali da im je taj čovek ušao u automobil pozadi iza suvozačevog mesta, napao Malbašu pesnicama, a da se Nešković provukao između sedišta da ga zaustavi i ovaj ga tad izbo nožem.

Trasolog Busarčević na osnovu veštačenja koje je uradio dao je drugačiji zaključak, baš kao i jesenas preminuli patolog Zoran Stanković, koji je prošle godine veštačeći povrede oštećenog, utvrdio da ga je mogao izbosti nožem samo onaj ko je sedeo na mestu suvozača, a to je Malbaša. Busarčević je u sudnici naveo da je dobro proučio izjave oštećenog i optuženog, tragove krvi i povrede Neškovića na šakama, podlaktici i ubod ispod ključne kosti.

- Sve to mi je pokazalo da je bilo borbe i otimanja, a ne pasivnog ponašanja i da su povrede odbrambene. Krv je morala da kaplje i sa okrvavljenog noža i iz rana i u pitanju je velika količina krvi koja je lila, a nje nema pozadi ni na patosnici, ni na sedištu iza suvozača. Da se sve odigralo kako njih dvojica pričaju, pozadi bi nužno ostali tragovi krvi. Nemoguće je da ne ostanu - zaključio je Busarčević.

Pošto se na slikama vidi da su nađeni tragovi krvi na patosnici iza vozača, koji u istrazi nisu DNK testirani da se vidi čiji su, veštak je dao mogućnost da su od povređenog Neškvića.

- To je lokva krvi između vozačevog sedišta i praga vozila i moguće da je pljusnulo iz presečene podlaktne arterije kada su ga iznosili iz automobila - kazao je Busarčević.

Kako bi se te neoumice otklonile sudija Svetlana Galić naložila je da se uradi kombinovano sudsko-medicinsko i trasološko veštačenje.

Odbijen je i predlog odbrane da se Malbaši ukine pritvor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike