Policija sklapa kockice: Isti tim plaćenika izrešetao "škaljarce" na Krfu i u Atini

25.09.2020

06:45 >> 13:41

0

Policija sklapa kockice: Isti tim plaćenika izrešetao "škaljarce" na Krfu i u Atini
Copyright Kožar i Hadžić, koji su ubijeni na Krfu, imali lažna dokumenta Foto: Printscreen Youtube

Hadžićevi otisci u stanu Dedovića

Zanimljivi detalji stižu i iz laboratorija grčke policije. Hadžićevi otisci prstiju pronađeni su u dva stana koja su Dedović i Stamatović povremeno iznajmljivali u Palaju Faliru i Glifadi, velikim predgrađima Atine. Ovi podaci do kojih su došli istražitelji dokazuju apsolutno blizak odnos žrtava dva mafijaška obračuna u toj zemlji.

Dvojicu pripadnika “škaljarskog klana” Alana Kožara i Damira Hadžića, koji su likvidirani krajem juna na Krfu, ubio je isti tim plaćenih ubica koji je u januaru angažovan za masakr u restoranu u Atini, kada su izrešetani njihovi saradnici Igor Dedović i Stevan Stamatović!

Dedović i Stamatović izrešetani u restoranu u Atini Foto: Printscreen Youtube

Policija je uspela da sklopi kockice oko ubistva Hadžića i Kožara i bila je iznenađena kada je utvrdila da su dvojica mafijaša pogođena iz četiri različita oružja, što znači da su ih najmanje četiri osobe opkolile ispred automobile i ispalile vatru na parkingu iznajmljene vile u Halikounasu, prenosi portal newsit.gr. Sajt podseća i da su u obračunu u Atini učestvovala četiri naoružana egzekutora, obučena u crno.

Međutim, ove likvidacije imaju još mnogo zajedničkih elemenata, a policija posebno ističe činjenicu da su izvršene na odentičan način. Na Dedovića i Stamatovića ispaljeno je 25 metaka, dok su njihovi naslednici ubijeni na Krfu 30 metaka.

Dve likvidacije u Grčkoj povezuje i nestanak jednog saradnika “škaljaraca” u Španiji. Pre nešto više od mesec dana porodica Save L. iz Podgorice prijavila je njegov nestanak. Mediji su spekulisali da se radi o “krtici” koja je odavala “kavčanima” informacije o kretanju ubijenih “škaljaraca”. Navodno je poslednji video žive Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, ali i Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini pre nego što su ubijeni. Sumnja se da je on ubijen i zakopan negde u Španiji.

Dedović: Svi će kupovati naš kokain, Pirej će biti naša luka

Foto: Printscreen

Prema informacijama policije, nakon hapšenja vođe “škaljaraca” Jovice Vukotića, u septembru 2018. u Turskoj, Igor Dedović je postao apsolutni vođa ovog klana.

– Svi u Evropi će kupovati naš kokain, a Pirej će postati naša luka – navodno je rekao Dedović svojim saradnicima, u nastojanju da prevaziđe “dostignuća” Jovice Vukotićeva, piše grčki portal newsit.gr, a prenosi podgorička “Pobjeda”.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike