Baranina ubili pred ženom i detetom: Likvidiran zbog nestalog kokaina iz Francuske?

18.07.2022

20:15

0

Nikola Jovanović iz Zaječara osumnjičen za ubistvo Igora Mitrovića iz Bara

Baranina ubili pred ženom i detetom: Likvidiran zbog nestalog kokaina iz Francuske?
igor mitrovic ubistvo jutjub vijesti online55 copy - Copyright Printscreen/ Youtube/Vijesti online/Mup CG

Baranin Igor Mitrović ubijen je na današnji dan pre pet godina u barskom naselju Šušanj. O surovosti ove egzekucije govori podatak da su ubistvo Mitrovića gledala njegova maloletna deca koja su se u tom trenutku nalazila na zadnjem sedištu automobila. Crnogorska policija osumnjičila je u septembru iste godine Nikolu Jovanovića iz Zaječara za ubistvo Mitrovića, a uhapsila ga u decembru.

Ubica je, kako su preneli crnogorski mediji posle zločina, prišao Mitrovićevom automobilu u trenutku kad je njegova supruga izašla iz vozila kako bi bacila smeće. Prišao je "fijatu", za čijim volanom se nalazio Mitrović, prislonio mu pištolj na glavu i pucao nekoliko puta.

Printscreen/ MUP CG
 

Jovanović je bio u bekstvu, a Crnu Goru je napustio dva dana posle zločina.

"Prema podacima policije Srbije, on se ne nalazi na teritoriji te zemlje. Pet meseci se ubica nalazio na teritoriji Bara i detaljno sve ispitao i isplanirao", rekao je na konferenciji za novinare jedan od čelnika crnogorske policije Aleksandar Bošković.

Policija je deset dana posle Mitrovićevog ubistva objavila fotografiju muškarca na biciklu za koga je sumnjala da je ubica. Navodnog ubicu snimile su kamere postavljene nedaleko od mesta na kom je Mitrović ubijen.

Veliki igrač

U poslednje vreme Mitrović je, prema operativnim podacima bezbednosnih službi, davao novac na "pozajmicu", objavili su ranije podgorički mediji. Zelenašenje i sukobi iz prošlosti samo su neki mogući motivi koji su se mogli čuti posle ubistva u Baru.

Osumnjičeni četiri puta menjao identitet

Osumnjičeni za ubistvo Igora Mitrovića do sada je četiri puta menjao ime. Rođen je kao Goran Aranđelović, ali je ime promenio u Željko Ćosić. Posle bekstva iz Makedonije 2005. godine, gde je osuđen na višegodišnju robiju zbog dvostrukog ubistva prilikom pljačke, postao je Kliment Isaković. Posle toga promenio je samo prezime i to u Jovanović, a poslednji identitet mu je često ime i prezime u Srbiji - Nikola Jovanović.

Mitrović je u policijskim spisima registrovan poslednji put pre više od deset godina i to zbog tuča. Iz policije tvrde da je taj, naizgled miran i povučen porodični čovek, zapravo važio za velikog igrača kada je reč o međunarodnom švercu kokaina. On nije bio član crnogorskih organizovanih kriminalnih grupa, ali je radio mimo njih.

Printscreen/ Youtube/Vijesti online
 

Motiv njegove likvidacije je, kako tvrde oni koji sebe smatraju upućenim, kokain koji je dva meseca ranije nestao u Francuskoj. Reč je o 230 kilograma kokaina u čiji je transport iz Južne Amerike Mitrović navodno bio direktno uključen.

Do isporuke kupcima, međutim, nije došlo, jer u jednoj od luka osobe koje su bile zadužene da se pobrinu za premeštaj droge nisu uspele da izvuku tovar, a onda se robi izgubio svaki trag. Drogu nisu zaplenili istražitelji već je nestala, zbog čega se veruje da je ukradena.

Bivši pomorac

Kokain je pripadao osobama koje važe za pripadnike nekoliko regionalnih kriminalnih grupa koje su poverile posao transporta Mitroviću, jer je nekada bio pomorac.

MUP
 

Mafijaška pravila, kako tvrde upućeni, u poslu trgovine narkoticima su jasna, - ako si zadužen za kokain, a on bude izgubljen, moraš da isplatiš njegovu tržišnu vrednost ili u suprotnom gubiš glavu.

Zbog sumnje da je bio umešan u međunarodni šverc narkotika Mitrović je bio pod lupom mnogih policijskih službi za drogu.

Baranin je u policijskim spisima registrovan pre više od deceniju i to kao učesnik nekoliko fizičkih obračuna. Jedno vreme bio je pomorac.

Supruga ubijenog rekla je nedugo posle ubistva da nije istina da se njen suprug bavio trgovinom droge i da je po svemu bio uzoran suprug i otac. Navela je da on nije plovio gotovo devet godina i da je sve vreme živeo i radio u Baru.

Mitrovićeva supruga je naglasila i da njihovi mnogobrojni prijatelji i građani Bara znaju da njen ubijeni suprug nikada nije pripadao kriminalnim klanovima, niti se bavio nezakonitim aktivnostima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike