Sa dragim kamenjem hteo u Beč: Carinici sa Horgoša našli i krupniji prsten (FOTO)

09.06.2022

16:20

0

Otkriveno 79 grama kamenčića raznih boja i oblika, kao i krupniji prsten, težak 30 grama, sa kamenom zelene boje

Sa dragim kamenjem hteo u Beč: Carinici sa Horgoša našli i krupniji prsten (FOTO)
1(27) - Copyright Foto: Uprava carina

Na graničnom prelazu Horgoš 9. juna sprečen je još jedan pokušaj krijumčarenja dragocenosti spakovanih u ručni prtljag jednog putnika, koji se autobusom iz Beograda uputio ka Beču.

Carinici su autobus beogradskih registarskih oznaka zaustavili radi redovne kontrole na izlazu iz zemlje, kada su upitali prisutne putnike i vozače da li imaju nešto da prijave, što su svi negirali.

Ubrzo potom, usledila je detaljna kontrola, tokom koje je otkrivena putna torba koju je jedan strani državljanin držao na sedištu do svog, a u kojoj se nalazila i lična torbica ispunjena sa više od 100 grama raznobojnih kamenčića za koje se sumnja da je reč o dragom kamenju.  

Nakon otkrivanja neprijavljenog sadržaja, putnik je potvrdio da se radi o njegovom vlasništvu.   

Detaljnim pregledom sadržaja, utvrđeno je da se radi o 79 grama kamenčića raznih boja i oblika, kao i o jednom krupnijem prstenu, teškom 30 grama, u koji je ugrađen kamen zelene boje.  

Kako se radi o specifičnoj robi, nije bilo moguće golim okom utvrditi da li je reč o dragocenostima, već će to biti poznato posle stručnog veštačenja.  

Pomenuta zaplena dogodila se samo dan pošto su službenici na prelazu Preševo osujetili pokušaj krijumčarenja više od 700.000 neprijavljenih evra i dva smaragda.  

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike