Stravična sudbina dvoje mladih Srba u Americi: Nikola poginuo na majčin rođendan, a Tina izgorela u automobilu!

20.02.2022

08:00

0

Tragično stradali na putu do kuće

Stravična sudbina dvoje mladih Srba u Americi: Nikola poginuo na majčin rođendan, a Tina izgorela u automobilu!
Las Vegas Tina Tintor (1) - Copyright Profimedia Facebook/Tina Tintor Pixabay

Srbin Nikola Đorđević (22) poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Pensilvaniji, što je mnoge podsetilo na smrt Tine Tintor (23) u Las Vegasu u novembru prošle godine. Tina, kao i Nikola su se sa porodicama preselili iz Srbije u Ameriku u potrazi za boljim životom. Međutim, planovi ovo dvoje mladih ljudi su tragično prekinuti.

Naime, Nikola se sa porodicom doselio iz Prokuplja u Sjedinjene Američke Države pre dve godine, a poginuo je 16. februara oko 21 čas u gradu Šipingport u Pensilvaniji, dok je njegov otac Slobodan, koji je bio u automobilu sa njim povređen, ali je njegovo stanje stabilno.

Prema nezvaničnim informacijama, tragedija se dogodila nedaleko od kuće gde je mladić stanovao na dan kada je njegova majka proslavljala rođendan.

Američki mediji su objavili da je došlo do sudara dva automobila, u kom je osim Nikole nastradao i američki državljanin Rejmond Rok (56). Takođe, drugovi nastradalog mladića inicirali su prikupljanje pomoći porodici Đorđević kako bi pomogli da se pokriju visoki troškovi Nikoline sahrane i bolničkog lečenja njegovog oca i do sada je sakupljeno više od 20. 000 dolara, a pomoć se sakuplja preko portala Gofundme.com i naišao je na ogromnu podršku.

Emotivna poruka na rođendan

Nikolin rođendan bio je 8. decembra i tada mu je njegov otac Slobodan, koji je u udesu povređen, na društvenoj mreži Fejsbuk čestitao emotivnim rečima.

- Jedini moj sine, kad budeš imao svoje dete tada ćeš znati šta je to roditeljska ljubav i koliko je ona zaista velika. Kad imaš dete, to znači da nisi sam i da ne možeš da živiš samo za sebe, imati dete prava je sreća i uživanje za sve one osobe koje imaju tu privilegiju. Ti si još uvek veoma mlad i sve ovo ti govorim kakoo bi ti objasnio koliko te puno volim i koliko si mi značajan i drag. Stigao je divan dan, stigao je tvoj rođendan, želim ti sve najlepše i najbolje, neka ti je srećan 21. rođendan - stoji u ovoj poruci.

Poginula blizu kuće

Devojka srpskog porekla, Tina Tintor poginula je 2. novembra u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Las Vegasu, kada je na njeno vozilo, brzinom većom od 250 kilometara na sat, naleteo igrač NFL tima Las Vegas Rajdersi Henri Rags.

Prema navodima policije, u trenutku sudara "ševrolet korvete" i "tojote", sa Tinom je u automobilu bio i njen pas. Sportista je, na deonici na kojoj je ograničenje brzine oko 60 kilometara na sat u automobil devojke udario pri brzini većoj od 250 kilometara na sat. Rags je u tom momentu imao dvostruko veći nivo alkohola u krvi od onog koji država Nevada dozvoljava.

Tina Tintor, Foto: Facebook
 

Kako prenose američki mediji, prolaznici su više puta bezuspešno pokušavali da pomognu devojci koja je bila zaglavljena u automobilu. Kako su ispričali očevici, automobil je ubrzo zahvatio plamen, te su devojka i njen ljubimac izgoreli zaglavljeni u vozilu. Oni objašnjavaju da je Tina u trenutku kad je vozilo počelo da gori, još bila živa.

U Ragsovom automobilu bila je i njegova devojka Kiara Vašingron, koja je pretrpela, kako su naveli iz policije, ozbiljne povrede.

- Smrskani auto u kome je bila Srpkinja počeo je da gori, a ona je vrištala i zapomagala da je spasu. Nažalost, niko nije mogao da priđe jer je plamen bio neverovatno veliki, pa su ona i njen pas Maksi maltene živi izgoreli u buktinji. Očevici su pokušali da joj pomognu, ali spasa nije bilo, ostala je zaglavljena - preneo je tada američki portal.

Rags je posle udesa odmah dobio otkaz u klubu u kom je igrao, priveden je ali je pušten na slobodu jer je platio kauciju od 150.000 dolara.

Nesreća u kojoj je poginula Tina, Printskrin/youtube
 

Patolog iz Nevade otkrio je da je Tina izgorela u svom automobilu.

- Tina Tintor je umrla od termičkih povreda usled sudara motornog vozila 2. novembra - rekla je Melani Rouz, patolog okruga Klark.

- Drugi značajni uzroci njene smrti bili su udisanje produkata sagorevanja i prelomi nosnih kostiju, desnih rebara, leve podlaktice i grudnog koša - navodi se u saopštenju Melani Rouz.

Prema navodima policije, količina alkohola u krvi Ragsa bila je 0,16 odsto u noći nesreće, što je dvostruko više od dozvoljene granice u Nevadi. Nadležni su takođe naveli da su u olupini Ragsovog automobila pronašli napunjen pištolj. Svedoci nesreće rekli su policiji da su čuli vrištanje i da su pokušali da spasu Tinu i njenog psa, ali nisu mogli da priđu njenom vozilu koje je gorelo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike