Jedan muž kamenom ubio ženu, drugi svoju zaklao nožem, a sina zadavio: Obojica presudila sebi, oba zločina ispred centara za socijalni rad

05.07.2022

06:20

2

Milan Lovrić na današnji dan ubio suprugu Olgu U Novom Beogradu, a sedam dana kasnije jeziv zločin i u Rakovici

Jedan muž kamenom ubio ženu, drugi svoju zaklao nožem, a sina zadavio: Obojica presudila sebi, oba zločina ispred centara za socijalni rad
Olga i Milan Lovrić - Copyright Printscreen RTS Facebook

Ubistvo koje se dogodilo ispred Centra za socijalni rad u Novom Beogradu pre tačno pet godina izazvalo je šok javnosti, ali posle zločina koji se odigrao samo nedelju dana kasnije ispred Centra za socijali rad u Rakovici javnost je bila zgrožena. U prvom slučaju muž je kamenom na smrt pretukao suprugu naočigled njihovo troje dece, a u drugom suprug je zaklao ženu i zadavio njihovo dete. Obojica su kasnije presudila sebi - jedan se bacio pod voz, a drugi se ubio u zatvorskoj ćeliji.

Na današnji dan pre pet godina dogodila se tragedija kada je Milan Lovrić ubio suprugu Olgu ispred Centra za socijalni rad u Novom Beogradu, naočigled njihove dece.

Tog 5. jula 2017. godine, oko 15.20 sati, Olga je dovela trojicu sinova do centra kako bi se videli sa ocem. Milan Lovrić je tada kamenom izudarao ženu po glavi i usmrtio je. Posle jezivog ubistva pobegao je i ubio se skokom pod voz na Tošinom bunaru.

Milan Lovrić je tokom desetogodišnjeg braka sa Olgom maltretirao nju i decu, zbog čega je više puta privođen. Lovrić je ranije bio i osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog prebijanja najstarijeg sina, koji je dobio četvorku iz engleskog.

Milan i Olga su se venčali 2007. godine. Posle pet godina braka ona je počela da doživljava psihičko i fizičko zlostavljanje.

Sinovi kod bake

Lovrić, koji je tada imao 48 godina, posle ubistva 38-godišnje supruge, pobegao je, ali se ubrzo bacio pod voz u Tošinom bunaru.

Razbio ogledalo, pa prerezao sebi grkljan

Marko Nikolić, koji je u Centru za socijalni rad u Rakovici ubio ženu i dete, prerezao je sebi karotidu u zatvorskoj ćeliji krahem decembra iste godine. On je sebi prerezao grkljan razbijenim ogledalom. Zatvorski čuvari su čuli lomljavu posle koje su upali u ćeliju i zatekli krvavu scenu. Nikolić je odmah prebačen u Urgentni centar i bio je kritično, a preminuo je 31. decembra oko 22 sata.

"Psihijatrijsko veštačenje Lovrića, koje je rađeno u postupku zbog prebijanja sina, pokazalo je da pati od posttraumatskog sindroma pošto je devedesetih godins bio na ratištu", rekli su tada izvori iz istrage.

Posle tragedije Centar za socijalni rad bio je staratelj deci, ali je Olgina majka Ljiljana Antić posle 12 meseci borbe, na dan ćerkinog ubistva, dobila rešenje kojim je postala zakonski staratelj trojice dečaka.

Tačno sedam dana kasnije Marko Nikolić (43) je nožem ubio svoju suprugu Maju Đorđević (38), dok je četvorogodišnjeg sina Mihajla zadavio, ispred Centra za socijalni rad u Ulici Miška Krajnca u Rakovici u Beogradu.

Sina zadavio na groblju

Stravično ubistvo dogodilo se 12. jula 2017. godine, oko 15 sati, u vreme kada je Nikolić vraćao sina majci, nakon što je sa njim proveo dan.

Printscreen/Youtube/Silly Telly/Radio-televizija Vojvodine Facebook/Maja Đorđević
 

Nikolić je, kako su mediji tada izveštavali, dečaka zadavio u automobilu na Banjičkom groblju, a njegovo telo, nakon što je stigao ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, bacio je u naručje bivše partnerke.

Printscreen/Youtube/Silly Telly
Marko Nikolić

Nikolić je uhapšen neposredno pošto je nožem izbo i zaklao bivšu partnerku, sa kojom je imao sina i ranio dvoje zaposlenih u toj instituciji, koji su pokušali da joj pomognu. On je nepunih šest meseci kasnije, u decembru iste godine, prerezao sebi grkljan u ćeliji Centralnog zatvora u Beogradu.

Ubistvo se dogodilo naočigled mnogobrojnih očevidaca, a stravičnom zločinu prethodila je brakorazvodna parnica i spor oko roditeljskog prava između Nikolića i Đorđevićeve.

Zanimljivo je da je Nikolić jedno vreme delio ćeliju sa Zoranom Marjanovićem, optuženom da je usmrtio svoju suprugu, inače pevačicu Granda, Jelenu Marjanović na nasipu u Borči.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike