Advokati odbrane traže oslobađajuću presudu: Tvrde da Zoran Marjanović nema veze sa ubistvom pevačice (VIDEO)

08.07.2022

10:47

0

Tužilac je u završnoj reči tražo da se Zoran osudi na 40 godina zatvora, presuda 22. jula

Advokati odbrane traže oslobađajuću presudu: Tvrde da Zoran Marjanović nema veze sa ubistvom pevačice (VIDEO)
zoran_marjanovic_sud_15062022_0016 - Copyright M.M./ATAImages

Pred Višim sudom u Beogradu iznete su završne reči na suđenju optuženom Zoranu Marjanoviću, koji se tereti da je 2016. godine na nasipu u Borči ubio svoju suprugu pevačicu Jelenu Krsmanović Marjanović.

Tužilac je u završnoj reči tražio da se Marjanović osudi na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina.

Foto: Printskrin/Fejsbuk
Ubijena Jelena Marjanović

- Predlažem da sud okrivljenog oglasi krivim za krivično delo teško ubistvo i osudi na maksimalnu kaznu zatvora, kao i da mu odredi pritvor, s obzirom na to da je za krivično delo za koje mu je stavljeno na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka. Uznemirenje javnosti traje u kontinuitetu, od momenta izvršenog krivičnog dela, pa i u ovom momentu donošenja prvostepene presude - naveo je tužilac.

U završnoj reči, on je izjavio da smatra da je dokazano da je Zoran Marjanović bio svestan kada je supruzi zadao osam rana po glavi, sa osam udaraca metalnim predmetom, kao i da je smrtonosne povrede zadao jer je to hteo. Povrede su, kako je naveo, nanete u kratkom vremenskom razdoblju, dok je Jelena još bila živa.

- Svirepost ubistva dokazuje se veštačenjem Komisije veštaka, kojim je utvrđeno da je ubistvo izvršeno na grozan način, koji izaziva gnušanje okoline, kao i zbog činjenice da je Jelena ubijena uz nanošenje fizičkih i psihičkih bolova i patnje, i to dok je bila pri svesti, pa sve do gubitka svesti tek u samom kanalu. Žrtvi je pricinjen bol i nepotrebna patnja koja prevazilazi patnje koje prate svako lišavanje života, dok je izvršilac pokazao upornost u tome da je ubije na svirep način, pa čak i da uživao u tome - naveo je tužilac tvrdeći da radnje koje je Zoran Marjanović preduzeo pre i posle zločina ukazuju da je suprugu ubio na lukav, prepreden način, tako što je na prevaru iskoristio poverednje pokojne supruge i namamio je da se spusti u podnožje nasipa, ka kanalu, dok je nihovo dete, tada šestogodišnja devojčica, ostala na nasipu.

S druge strane, Marjanovićevi branioci pred sudskimvećem tražili da se on oslobodi krivice.

Jedan od njegovih advokata Veljko Delibašić je nakon završenog suđenja rekao da se nada da će, nakon iznete analize svih dokaza, sud izreći jedinu moguću i zakonitu presudu kojom bi se Zoran Marjanović oslobodio svake krivice.

Izricanje presude zakazano je za 22. jul.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike