Malčanski berberin bio je nepopravljiv: Ponovio stravično delo posle 22 godine provedene iza rešetaka!

08.07.2022

06:56

0

Autor: 24sedam

Prva žrtva Ninoslava Jovanovića bila je trinaestogodišnja N. S. koja danas ima 26 godina

Malčanski berberin bio je nepopravljiv: Ponovio stravično delo posle 22 godine provedene iza rešetaka!
malcanski resetke copy - Copyright Profimedia/Mup

Ninoslav Jovanović (48) iz sela Malča, poznatiji kao Malčanski beberin, koji je 5. januara prošle godine osuđen na doživotnu robiju zbog otmice i produženog krivičnog dela silovanja nad devojčicom starom 12 godina, preminuo je juče u Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu.

Jovanović je dva puta osuđivan za istovrsna krivična dela i iza rešetaka proveo ukupno 22 godine.

On je osuđen 2021.  zato što je 20. decembra 2019. godine,i u naselju Brzi Brod u Nišu, obmanom i pretnjom odveo maloletnu devojčicu iz Suvog Dola, u nameri da je obljubi.

Devojčica je pokušala da mu pobegne tako što je potrčala prema kolima, ali je on sustigao, udario je po glavi i odsekao joj pramen kose, zatim je odvukao do kolibe i koristeći njen strah, prinudio je na obljubu.

Ona je plakala i molila je da je pusti kući, jer se plašila, a on je udarao u glavu i stomak i pretio joj da će joj ubiti roditelje, što je oštećenu plašilo jer je verovala da to može da se dogodi.

Uhapšen je 29. decembra, kada je devojčica spasena i njegovih kandži.

Obrazlažući presudu, sudija je kazala da je činjenično stanje utvrđeno delimično Jovanovićevim priznanjem, iskazom oštećene kao i pisanim dokazima, uviđajem izvršenim u Malči, Orešcu i vozilu kojim je dete oteto.

Utvrđeno je da je delo učinio sa direktnim umišljajem, svestan da je žrtva dete, da su njegova dela bila zabranjena i protivpravna.

Od otežavajućih okolnosti sud je uzeo u obzir njegovu raniju osuđivanost, da je Jovanović višestruki specijalni povranik koji je jedanaest puta osuđivan a u zatvoru je bio više od 25 godina. Nije prvi put da je njegova žrtva dete, a ovo društvo je samo pokušalo ali nije uspelo da postigne svrhu kažnjavanja.

Aleksandra Karimanović Printsreen/YouTube
Majka devojčice koju je oteo i mučio Ninoslav Jovanović

- On je pokazao da boravak u zatvoru od 25 godina nije uticao na njega, po proteku kratkog vremena je ponavljao dela.

- Iz zatvora je izašao decembra 2018. pa je ponovo bio na robiji do marta 2019. godine ali je delo ponovio. Njegovo puštanje na slobodu bilo bi rizik po novu žrtvu, ovo je jedina kazna koja će ga sprečiti da ponovo izvrši isto delo – kazala je sudija Savić.

Jovanović je uhapšen 5. januara 2020. godine, poslednji put, na groblju u Malči. Tereti se da je imao tri žrtve, sve su maloletne devojice.

Njegova prva žrtva bila je trinaestogodišnja N. S. koja danas ima 26 godina. Malčanski berberin je te 2005. godine odveo N. S. u neku kuću i tu je obljubio, ali ju je pre toga ošišao. Nju je namamio došavši na njena vrata.

- Pojavio se na vratima naše kuće, zazvonio, a tu smo bili brat i ja. Imala sam dugu lepu kosu i on mi je rekao da može ta kosa da se ošiša i proda, a onda bi kao delili zaradu. Nije spominjao koliko novca bi to bilo, ali smo prihvatili poziv. Tada su bili izlepljeni natpisi po gradu da se otkupljuje kosa i pomislila sam da to ima veze s tim. Onda smo brat, ja i on krenuli bulevarom. Nešto smo pričali i ne sećam se kako se to dogodilo da je moj brat trebalo da se vrati kući. Nastavili smo da pešačimo on i ja - rekla je za svojevremeno N. S.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike