"Monstrumu želim da istrune u zatvoru": Sud odbio žalbu malčanskom berberinu!

29.10.2021

18:45

0

Devojčicina majka je kazala za 24sedam da je očekivala da će se Ninoslav Jovanović žaliti sudu

"Monstrumu želim da istrune u zatvoru": Sud odbio žalbu malčanskom berberinu!
malčanski berberin - Copyright 24sedam/MUP/Pexels

Vrhovni kasacioni sud Srbije odbio je kao nedozvoljen zahtev za zaštitu zakonitosti Ninoslavu Jovanoviću (47) iz Malče, poznatijem kao "malčanski berberin", koji je pravosnažno osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje devojčice iz Niša!

Ovim postupkom je ugašen svaki njegov pokušaj, da izbegne doživotnu kaznu robije. On je nadimak "malčanski berberin", dobio zbog toga što je sve svoje maloletne žtrve šišao.  

Inače, ovaj pravni lek je Ninoslav Jovanović podneo 2. avgusta Vrhovnom kasacionom sudu, nakon što je Apelacioni sud u Nišu 5. jula potvrdio presudu Višeg suda u Nišu Jovanoviću. Budući da nema prava na branioca po službenoj dužnosti, on je zahtev sam napisao. Njegov zahtev je odbijen što znači da će do kraja života ostati iza rešetaka.

MUP
 

Ovim povodom smo kontaktirali devojčicinu majku Aleksandu K. koja nam je kazala da je pretpostavila da će se Jovanović žaliti sudu. 

-Od samog početka smo bili svesni da će pokušati da se žali. Verujem u pravdu i drago mi je što je sud doneo pravu odluku. Nismo iznenađeni njegovim postupkom, to je bilo očekivano jer on hoće da iskoristi svako moguće sredstvo kako bi ga oslobodili krivice. Samo Bog zna šta je sve taj monstrum uradio. On ima monstruozno razmišljanje i u to smo se uverili više puta. Hvala Bogu što je iza rešetaka jer mu je tamo mesto - kaže Aleksandra K.

Kako kaže, jedina želja joj je da devojčica nastavi normalno da živi kao i svi njeni vršnjaci.

- Drago mi je što je moja ćerka pre svega živa, da mogu da je zagrlim i poljubim. Volela bih da mi se vrati moja devojčica, kakva je bila pre svega ovoga. Jasno mi je da to ne ide baš lako, ali verujem da ćemo uspeti. Sve ovo ne može da se zaboravi, ali ćemo se potruditi da barem delić svega ovog prebrodimo kako bismo krenuli dalje - zaključuje Aleksandra K.

Aleksandra Karimanović Printsreen/YouTube
 

Podestimo, dvanaestogodišnju devojčicu je pre dve godine u ranim jutarnjim časovima, na putu do škole kidnapovao Ninoslav Jovanović. Naime, devojčica je pronađena živa 29. decembra 2019. godine, u ataru sela Pasjača, nakon desetodnevne akcije policije, vojske, lovaca i građana koji su se priključili potrazi.

Ozloglašeni silovatelj povratnik Ninoslav Jovanović osuđen je na 11 godina zatvora zbog otmice i na kaznu doživotnog zatvora zbog krivičnog dela silovanja u produženom trajanju, pa mu je sud odredio jedinstvenu kaznu doživotnog zatvora.

Devojčica je, podsetimo, pronađena nakon što je komšija Emil Živić krenuo u obilazak svoje vikendice. On i njegov sin su primetili da su vrata podruma i prozor na spratu odškrinuti, kao i da se zavesa pomera.

Jovanović se uplašio što je otkriven, pa je u tom trenutku skočio kroz prozor i dao se u beg. Emilov sin Marko prepoznao je Ninoslava i odmah je pozvao policiju. Emil je krenuo da trči za otmičarem niz brdo, ali mu je on utekao. Ubrzo nakon toga Ninoslav Jovanović uhapšen je na seoskom groblju u Malči.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike