Nagodio se jedan član Belivukovog klana: Zatvorski stražar priznao krivicu u zamenu za manju kaznu

06.07.2022

14:51

0

Željko Kodžić zbog ilegalnog držanja oružja trebalo bi da bude osuđen na dve godine i dva meseca zatvora

Nagodio se jedan član Belivukovog klana: Zatvorski stražar priznao krivicu u zamenu za manju kaznu
Zatvorski čuvar: Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

U Specijalnom sudu u Beogradu gde je danas nastavljeno pripremno ročište Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovoj kriminalnoj grupi, u kavezu za optužene nije jedan od njihovih vojnika Željko Kodžić, inače, zatvorski stražar.

Kodžić je uhapešen 4. februara prošle godine u svojoj kući u Vrčinu i tada mu je nađeno i oružje.

Prema nezvaničnim informacijama, Kodžić je sklopio sporazum sa tužilaštvom i priznao krivicu za nezakonito držanje oružja, na osvovu kog bi trebalo da bude osuđen na dve godine i dva meseca zatvora. On nije proglašen krivim za pripadnost kriminalnoj grupi, a tokom saslušanja tvrdio je da okrivljene ne poznaje, osim što je Belivuka viđao kao pritvorenika u Centralnom zatvoru.

Neposredno posle hapšenja, Kodžić je priznao na saslušanju da je Veljka Belivuka i njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića upoznao dok su bili u pritvoru Centralnog zatvora. Oni su bili u pritvoru 2017. godine zbog ubistva karatiste Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u centru Beograda. Belivuk je iza rešetaka proveo 461 dan i za nadzor nad njim u posebnom odeljenju u Bačvanskoj bio je zadužen i Kodžić. Stražar, inače, važi za veštog u prepravkama oružja.

- Veljka Belivuka poznajem iz zatvora, bio je kod mene na odeljenju pojačanog nadzora dva meseca. Tada sam radio u tom bloku, odatle ga znam. Komunicirao sam tada s njim, ali strogo poslovno, "izađi, uđi, kreni, stani“ - izjavio je navodno Kodžić na saslušanju.

Na današnjem pripremnom ročištu da, podsetimo, okrivljeni bi trebalo da se izjasne o krivici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike