Migranti koji su pronađeni u „kontejneru smrti“ sprijateljili se u Srbiji (VIDEO)

26.10.2020

19:26 >> 12:39

0

Pre puta su tri meseca boravili u našoj zemlji

Migranti koji su pronađeni u „kontejneru smrti“ sprijateljili se u Srbiji (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Jorge Saenz

Tela sedmorice muškaraca pronađena su u poodmakloj fazi raspadanja u kontejneru koji je iz Srbije poslat u Paragvaj, a patolog je izjavio da se jedan od njih očigledno hranio ljudskim mesom.

Portal “La Nacion” navodi da je moguće da se u kontejneru dogodio kanibalizam, radi preživljavanja dugog puta, a usled nedostatka hrane.

Naime, tužilac Marselo Saldivar rekao je da je patolog Rosa Romero rekla da je očigledno jedan od preminulih unosio ljudsko meso zbog nedostatka hrane, ali da se to mora proveriti.

Portal ABC navodi da su se, prema navodima Alžirca Smaila koji tvrdi da je preminule poznavao, u “kontejneru smrti” nalazila četvorica Marokanaca, dvojica Alžiraca i jedan Egipćanin, koji su preko Srbije pokušavali da se domognu zemalja zapadne Evrope.

– Ahmed Belmiludi, Muhamed Hadun, Rahid Sanhaji, Sidahmed Oherher, Zugar Hamza i Jasa Amen ili Barabara, mladići su koji su nađeni u kontejneru. Prva četvorica su Marokanci, druga dvojica Alžirci, a s njima je bio i jedan Egipćanin. Oni su bili prijatelji, upoznali su se nedugo pre puta jer su tri meseca boravili zajedno u Srbiji – ispričao je Alžirac.

Oni su, prema rečima Alžirca, planirali da putuju u Italiju ili Belgiju, ali putovanje nije bilo planirano za dan kada su ušli u voz.

– U momentu su odlučili da se ukrcaju u kontejner i tu sakriju da ih policija ne bi uhvatila, jer su se bojali da će ih sprečiti da putuju dalje – rekao je mladić.

On je naveo da je iz novina saznao da su umrli.

Nisu uplaćivali novac, bilo nam je to čudno jer smo znali da su ušli u voz, ali ne i gde su otišli – završio je svoju priču Smail.

Tela su pronašli zaposleni u paragvajskoj kompaniji, kada su izosili đubrivo doneto iz Srbije.

Tužilac je izjavio da su umrli  tokom putovanja.

-Pronašli smo ostatke hrane i pića koje su poneli za put. Mislili su da će izdržati u vrevi, da će usput negde stati, ali je put bio veoma dug. Nisu znali da neće moći da izdrže putovanje od toliko dana – rekao je tužilac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: ABC news

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike