Mis šarma izrešetao na pumpi, pa posle dva dana presudio sebi: Marjan Saru ubio iz strasti!

23.02.2022

10:28

0

Autor: 24sedam

Marjan Stamenković u kafiću na benzinskoj pumpi usmrtio Saru Asanović sa šest hitaca

Mis šarma izrešetao na pumpi, pa posle dva dana presudio sebi: Marjan Saru ubio iz strasti!
Copyright Foto: Privatna arhiva

Stravičan zločin potresao je Vranje pre godinu dana, a o tome i danas pričaju žitelji ovog grada. Marjan Stamenković (47) ubio je Saru Asanović (27), a posle dva dana presudio je sebi.

Krvavi pir počeo je 20. februara u kafiću na benzinskokj pumpi kad je Stamenković seo za sto za kojim je bila Sara Asanović sa poznanikom. Prema snimcima sigurnosnih kamera, na benzinskoj pumpi kod glavne autobuske stanice zajedno su gledali nešto na mobilnom telefonu, a onda je Stamenković ustao, odmaknuo se, potegao pištolj i hladnokrvno pucao samo u Saru, ostavivši njenog poznanika u životu. U nju je ispalio šest smrtonosnih hitaca.

Pobegao je potom i zabarikadirao se u jednoj šupi. Dva dana kasnije, lociran je i policija je krenula u akciju. Koliko je situacija bila ozbiljna, govori i činjenica da je ceo vrh vranjske policije učestvovao u akciji njegovog hapšenja, tokom koje se jedan od načelnika našao na njegovom nišanu. Kako bi pokazao da može da ga ubije, Stamenković je pucao iznad njega i povikao: „Sada si mi dužan!“.

U tom trenutku načelnik ga je pozivao da se preda, ali Stamenković je samo kratko uzvratio: „Pozdravite mi brata!“, a potom je ispalio sebi hitac u glavu. Poruka se odnosila na njegovog polubrata, bivšeg inspektora, koga je Stamenković optuživao da nije želeo da mu pomogne.

Motivi ovog zločina nikad zvanično nisu utvrđeni. Od prvog momenta, pretpostavljalo se da je u pitanju zločin iz strasti.

Izlazio iz zatvora da krade

Policija je posle samoubistva Stamenkovića obavila pretres mesta gde je stanovao i tada su otkrivene mnogobrojne ukradene stvari.

MUP
 

Kod Stamenkovića je pronađeno i više od 20 metaka, a proverom je utvrđeno da je pištolj ukraden 2018. godine. Kada je urađeno preklapanje, njegovi izlasci iz zatvora poklopili su se sa prijavama za krađu. Sumnja se da je tokom jednog od dopusta ukrao oružje. Zanimljivo je što je Vranje u to vreme potresala serija čudnih krađa, a onda su te stvari pronađene kod Stamenkovića.

U pitanju su motorne testere, brusilice, bušilice i drugi alati. Za Stamenkovića nisu postojali podaci da je sklon krađama, ali jesu da je nasilan prema ženama koje ga odbiju. Pretpostavljalo se da je umislio da se između Sare i njega nešto dešava.

To nije bio prvi Marjanov zločin. Marjan Stamenković je dva puta bio u zatvoru, jednom zbog ubistva, a drugi put zbog ubistva u pokušaju. Proglašen je smanjeno uračunljivim. On je 1998. u Vranju zadavio devojku A. T.  Potera za njim je tada trajala dve nedelje. Godine 2006. pokušao je sa četiri uboda nožem da ubije devojku H. T. iz Vranja, ali je ona, srećom, preživela. Tokom policijske potrage je ranjen, ali je uhvaćen tek posle pet dana skrivanja. 

Vređao je pre ubistva

Marjan je Saru nazivao pogrdnim imenima, obraćao joj se povišenim tonom i rekao da će da je “reši”. Tada je ustao, otkopčao jaknu, izvukao pištolj i počeo da puca u devojku. Ovo je kasnije policiji ispričao Vranjanac, koji je sedeo za stolom sa Sarom Asanović u trenutku kada je Marjan Stamenković u nju ispalio šest metaka, a zatim pobegao sa pumpe.

Ubistvo bivše manekenke, a zatim i samoubistvo njenog ubice, za istražitelje odavno nisu predmet interesovanja, jer je slučaj gotovo zatvoren, ali za Sarine roditelje, prijatelje i poznanike mnogo toga i dalje je misterija. Činilo se da je Marjan bio opsesivno zaljubljen u Saru, a neposredno pre nego što je u nju ispalio ceo šaržer vređao je nekoliko minuta.

Tužilaštvo je, na zahtev roditelja ubijene devojke, naložilo veštačenje njenog telefona, kao i dva u vlasništvu Stamenkovića.

Prema nezvaničnim saznanjima, proveo je 12 godina u zatvoru zbog ubistva na groblju, a nakon što je izašao iz zatvora, napao je devojku na autobuskoj stanici. Sa robije je izašao u januaru prošle godine.

Sara je u Vranju postala poznata nakon što je 2013. dobila titutu mis šarma i nagradu publike na festivalu "Karanfil devojče". Sahranjena je na dan kad je Stamenković presudio sebi.

Stamenković je sahranjen tek 10. marta na Bunuševačkom groblju. Pošto danima posle gotove obdukcije, niko od rodbine nije želeo da preuzme Marjanovo telo, sahranilo ga je komunalno preduzeće u trošku grada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike