Žene, majke, hladnokrvne ubice: Zavetovale se na večnu ljubav pa izabranike kuvale, klale, betonirale i sačuvale telo

29.06.2022

19:00

0

Gotovo svi krvavi zločini počinjeni su u domovima u kojima su bila i deca

Žene, majke, hladnokrvne ubice: Zavetovale se na večnu ljubav pa izabranike kuvale, klale, betonirale i sačuvale telo
zene ubile muzeve copy - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Facebook

U selu Veliko Trnjane kod Leskovca su za dva dana pronađena beživotna tela supružnika Biljane i Ivana S. Njeno telo pronađeno je u štali na jastuku i belom čaršafu, a prema prvim rezultatima istrage je utvrđeno da je preminula od posledica trovanja.

Nakon što su porodica i prijatelji sahranili Biljanu, pronalazak tela njenog supruga bio je ispraćen sirenama, kada je i celo selo saznalo da je leš Ivana S. bio zabetoniran u podrumu porodične kuće.

Nije poznato koliko dugo je Ivanovo telo bilo u kući, ni ko je telo tamo ostavio, ali prema prvim saznanjima osumnjičeni su njegova pokojna supruga i njen ljubavnik, koji je demantovao da je učestvovao u gnusnom zločinu, Aleksandar L.

Biljanina porodica, ipak, smatra da ona to nije mogla da učini, da su dokazi kao što su njegov venčani prsten i ključevi podmetnuti, ali i da se ona nije ubila već da je otrovana.

Dok se istraga ne završi, o detaljima zločina može samo da se spekuliše, ali nekoliko činjenica su veoma jasne.

Ivan je radio u inostranstvu, u Rusiji i tamo je bio godinama, ali se pre tri godine vratio. Međutim, od kako je prešao granicu gubi mu se svaki trag. Za to vreme Biljana je njihovoj porodici i prijateljima govorila da ih je napustio i da se neće vratiti, a to je ono što je na nju bacilo najveću sumnju.

I dok u slučaju strave u Velikom Trnjanu čekamo epilog, neke žene su se svojih partnera "rešile" na vrlo reprezentativne načine.

Poslednji slučaj koji je, možda i više od Ivanovog ubistva, zgrozio javnost je ubistvo Srđana P. kome je supruga presudila testerom, odsekla mu genitalije i, prema rečima njihovih komšija, to kasnije skuvala.

Ovo jezivo ubistvo dogodilo se 11. maja ove godine u Zrenjaninu. Meštane naselja u ovom gradu u kom su živeli Srđan i Tereza ovaj zločin je šokirao. Navodili su da, koliko oni znaju, Srđan nikada nije bio nasilan prema svojoj ženi i da ne vide nikakav razlog da žena ovako hladnokrvno presudi svom čoveku.

Printscreen/Facebook/Srdjan Tereza Peric
 

Prema rečima komšija oni su delovali skladno i uvek im se lepo javljali. Jedino je Terezin bivši muž mogao da kaže po nešto što bi moglo da otkrije motiv, ali ni on nije mogao da tvrdi. Ono što je bilo najmonstruoznije od svega, ali što nije zvanično potvrđeno, je da je Tereza ceo zločin "obavila" dok je njena ćerka bila u kući.

Tereza se nalazi u pritvoru i sudi joj se za krivično delo teško ubistvo.

Ivan godinama bio zabetoniran u podrumu, Siniša danima izboden u spavaćoj sobi

Jasmina S. (44) iz Lazarevca početkom marta ove godine je na smrt izbola supruga Sinišu u njihovom stanu i nekoliko dana njegovo telo krila u spavaćoj sobi.  Ona je kasnije pokušala i sebi da oduzme život kada je prerezala grkljan, ali su joj u bolnici spasili život i odatle je odvedena pravo u pritvor.

Motiv zločina za nije utvrđen, ali se spekuliše da je osumnjičena, supruga uhvatila u prevari, sli i to da je navodni motiv bio to što su deca više volela Sinišu, nego nju i da ona to nije mogla da podnese.

Njih dvoje su imali troje dece, a najstariji sin je nakon zločina za medije rekao da ne želi više da čuje za nju.

Facebook/J.S
 

- Ona mi je zagorčala život. Mogu vam reći da me je rodila, ali ona mi nije majka već monstrum. Nikada više ne želim da je vidim - rekao je on nakon zločina.

Nastavnica nožem presudila mužu

Nastavnica Stanislava M. (41) u septembru 2020. godine je u naselju Bagljaš nožem ubila svog muža Branislava M. (39).

Naime, jezivi sukob dogodio se u njihovoj kući, naočigled petogodišnje ćerke. Stanislava je, kako se sumnja, supruga napala rano ujutru dok je on pokušavao da pobegne od pomahnitale žene.

Međutim, sustigla ga je na ulici i ubola u vrat i glavu, dok je čovek navodno vikao: "Nemoj zbog deteta!". Izbola ga je u kući, a kasnije dokrajčila kada je istračao napolje.

Spekulisalo se da je posle zločina htela da pobegne kolima sa detetom, koje je videlo krvavi pir, ali su je komšije sprečile u tome. Nakon hapšenja Stanislava je navodno u policiji ispričala da je supruga ubila jer ju je drogirao.

Sabin muža ubila bušilicom

Sabin Marić, državljanka Obale Slonovače, optužena je da je 2013. godine ubila supruga Branka Marića (39) u iznajmljenom stanu na Banovom brdu. Zbog zločina je osuđena na 11 godina robije, ali je ta kazna smanjena, pa je ona ovog meseca izašla iz zatvora.

printscreen/facebook/sabin maric
Sabin i Branko Marić

Ubistvo se dogodio 29. januara 2013. godine u iznajmljenom stanu u Ulici Petra Lekovića 90 u kom su živeli, a otkrila ga je bebisiterka koja je čuvala njihovo dvoje dece. Utvrđeno je da je Sabin, nasmrt izudarala Branka bušilicom po glavi.

Samom ubistvu je prethodila žustra svađa, nakon čega je Marićeva uzela bušilicu i Branka udarala po glavi, a zatim pokušala da digne ruku i na sebe.

Sve ove žene su uglavnom mlade, a većina njihove rodbine i prijatelja tvrdi da nisu bile zlostavljane od strane svojih žrtava, pa i motivi izostaju. Daljom istragom u selu Veliko Trnjane biće utvrđeno da li je i nesrećni par iz ovog sela bio u ovakvoj situaciji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike