Ispituje se veza sa ubistvom Aleksandra Šarca: Rođak Alana Kožara nestao sa Lazarom Vukićevićem?

27.10.2020

11:08

0

Autor: N. Gavrilov

Sumnja se da grupa koja stoji iza njihove otmice je odgovorna i za smrt Pink pantera Aleksandra Šarca

Ispituje se veza sa ubistvom Aleksandra Šarca: Rođak Alana Kožara nestao sa Lazarom Vukićevićem?
Aleksandar Šarac ubijen u garaži u "Ušću" Foto: 24sedam/N.Gavrilov/Instagram

Istog dana kada je nestao Lazar Vukićević (30), navodno blizak navijačima Crvene zvezde, nestala su još dva mladića od kojih je jedan Damir Hodžić (23), rođak Alana Kožara koji je letos izrešetan na Krfu! Veruje se da iza nestanka sve trojice stoji kriminalna grupa, bliska kavačkom klanu, koja je navodno odgovorna i za smrt „Pink Pantera“ Aleksandra Šarca (35).

Lazar Vukićević nestao je 14. oktobra na Banovom Brdu, a poslednji put se navodno čuo upravo sa Damirom Hodžićem, novode novosti.rs

Iste noći nestali su Vukićević, Hodžić i mladić koji je bio sa njima u društvu. Sumnja se da iza njihove otmice stoji kriminalna grupa koja je odgovorna za smrt Šarca. Ta grupa se povezuje sa kavačkim klanom, ali i trgovinom droge, reketašenjem i iznudama. Njihovi poslovi s drogom naročito ukazuju na saradnju sa pojedinim pripadnicima i vođama kavačkog klana, a za njih su navodno činili i neke likvidacije.
– Raspolažemo indicijama da im je neko iz Crne Gore signalizirao kada u Beograd stiže Hodžić, navodno pripadnik barskog kriminalnog klana, čiji je vođa, do jula bio Alan Kožar, njegov bliski rođak .Ova barska ekipa se naslanja na “škaljarce”. Sumnjamo da je Hodžić možda poslužio kao “mamac” za Vukićevića. Strahujemo od najgoreg, ali se nadamo i čudu. Ipak, vođe ove beogradske ekipe su bliski sa “kavčanima”, a Hodžić je “škaljarac”. Svašta je tu moglo da se dogodi – ispričao je izvor.

Ubijeni “škaljarci” imali falsifikovane pasoše Foto: Printscreen Youtube

Inače, Hodžić je nekoliko puta hapšen u Crnoj Gori. Privođen je zbog nelegalnog držanja oružja, ali i ucene i “reketa”. Poslednji put njegovo ime pojavilo se na stupcima crne hronike aprila 2018. godine kada je, sa saučesnicima, osuđen na godinu dana zatvora zbog pokušaja iznude 10.000 evra od jednog Ulcinjanina.
Blizak je rođak Alanu Kožaru, vođi barske kriminalne grupe, koji je sa Užičaninom Damirom Hadžićem izrešetan 23. jula ove godine ispred vile koje su iznajmili na Krfu. Za Hadžićem je Srbija bila raspisala crvenu Interpolovu poternicu, jer je identifikovan kao jedan od ubica Davorina Baltića 1. januara 2018. u centru Beograda.
Podsetimo, Aleksandar Šarac upucan je 17. oktobra na parkingu TC „Ušće“, kada mu je napadač ispalio dva hica u glavu, a zatim pobegao u nepoznatom pravcu. Osumnjičeni za njegovu pucnjavu je Kraljevčanin Lazar I. (23), kojem se gubi svaki trag.

Ko je Lazar Vukićević

Lazar Vukićević je ranije bio hapšen zbog pucnjave na vođu navijača Partizana Nikola Vavića. Lazar je prošle godine takođe bio na meti i tada je izbegao smrt. Naime na Vračaru je eksplodirao automobil “porše”, koji se vodi na njegovog oca.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: novosti.rs