U Srbiji uhapšen šef ukrajinske tajne službe! (FOTO)

11.06.2022

08:26

0

Zelenski ga je formalno smenio 31. marta nazvao ga je izdajnikom i antijunakom

U Srbiji uhapšen šef ukrajinske tajne službe! (FOTO)
zelenski - Copyright Ukrainian Presidential Press Office via AP

Jedan od donedavnih čelnika ukrajinske obaveštajne službe SBU Andrij Naumov, kojeg je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski smenio 31. marta optuživši ga za veleizdaju, priveden je ovih dana u Srbiji, piše ukrajinski NV.

Printscreen/YouTube/ ТСН/Radio Svoboda/Shemi
 

Naumov je uhapšen na jugu Srbije zajedno s jednim nemačkim državljaninom, navodno njegovim vozačem, pod sumnjom za pranje novca.

Kod njih je u kolima granična policija na prelazu Preševo sa Severnom Makedonijom pronaša 607.990 evra i 124.924 dolara u gotovini kao i dva draga kamena - smaragda. Ni novac ni drago kamenje nisu prijavili. 

MUP RS
 
MUP RS
 

Naumovu i njegovom saputniku preti kazna u trajanju od jedne do 12 godina zatvora.

Naumov je u SBU došao 2019. godine, a u julu 2021. imenovan je šefom odeljenja za unutrašnju  sigurnost. Ukrajinu je, prema lokalnim medijima, napustio tek nekoliko sati pre početka ruske invazije, a svoju je porodicu poslao u inostranstvo.

Printscreen/YouTube/ ТСН/Radio Svoboda/Shemi
 

Njega je Zelenski službeno smenio 31. marta tvrdeći da je počinio veleizdaju, nazivajući ga pritom "antijunakom" koji je prekršio svoju vojničku zakletvu.

- Oni visoki vojni časnici koji ne shvataju gde im je domovina, koji su prekršili zakletvu koju su položili pred ukrajinskim narodom da će štititi našu državu, ostaće bez svojih činova - rekao je tada Zelenski. Naumov je imao čin generala.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24Sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike