"Krvi je bilo svuda": Očevidac stravične nesreće kod Šimanovaca - još mi u ušima odzvanjaju jauci i zapomaganje (FOTO/VIDEO)

10.06.2022

11:17

1

Scena je bila kao iz horor filma. Ležali su krvavi na sve strane, jaukali su i molili za pomoć - kaže očevidac

"Krvi je bilo svuda": Očevidac stravične nesreće kod Šimanovaca - još mi u ušima odzvanjaju jauci i zapomaganje (FOTO/VIDEO)
Šimanovci udes Goran Sivački (4) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Ekipa saobraćajne policije nalazi se na mestu teške saobraćajne nesreće kod Šimanovaca u kojoj je poginuo jedan muškarac, a 18 osoba teže i lakše povređeno.

Naime, u 6.20 sati sa puta je sleteo minibus koji je prevozio radnike firme SET iz Šapca. Prvi rzultati istrage govore da je uzrok neispravnost autobusa.

- Zaustavio sam se pored puta kada sam video autobus u kanalu. Iz njega su izlazili radnici, bilo je i onih koji su vukli one koji su se zaglavili. U pomoć su im pritekli i vatrogasci, ali nisu sekli vozilo. Krvi je bilo svuda...Još mi ušima odzvanjaju jauci i zapomaganje. Čuo sam lekare kada su rekli da je jedan mrtav - priča jedan od svedoka tragedije kod Šimanovaca.

- Scena je bila kao iz horor filma. Ležali su krvavi na sve strane, jaukali su i molili za pomoć. Oni koji nisu bili teže povređeni pomagali su svojim kolegama. Tu scenu neću nikad zaboraviti. Jedan je ležao mrtvar pored autobusa, drugi je imao polomljenu lobanju, zaista ne daj Bože nikome - ispričao je svedok.

Kako je za 24sedam rekao direktor KBC Zemun prof. dr Dragoš Stojanović osam osoba je nakon stravične nesreće primljeno u ovu ustanovu, sedam je zadržano i svi su u kritičnom stanju. Jedan pacijent je prebačen na Institut za ortopediju "Banjica".

- Nakon urađene ospervacije, pet pacijenata je smešteno u intenzivnu negu, a kod jednog pacijenta je u toku neurohirurška operacija zbog krvarenja - kazao je dr Stojanović za 24sedam i dodao:

- Od osam primljenih pacijenata posle nesreće, sedam ih je zadržano kod nas, a jedan je prebačen u Institut za ortopediju "Banjica" u njihov spinalni centar.

Prema rečima direktora KBC Zemun, svi pacijenti su životno ugroženi.

Da podsetimo, do saobraćajne nesreće je došlo jutros oko 6.20 časova na pravcu Prhovo - Šimanovci, kada je minibus šabačkih registracija pod još nerazjašnjenim okolnostima sleteo sa puta i prevrnuo se.

Prevozio je radnike šabačke građevinske firme SET, koja je trebalo da obavi posao u Beogradu. U vozilu je bilo 25 ljudi, a povređeno je njih 18, među kojima i vozač autobusa (53).

Nakon nesreće vozač je alko-testiran i nije imao prisustvo alkohola u krvi.

Kako je objasnio, u jednom trenutku je čuo da je nešto puklo na vozilu i tada je izgubio kontrolu nad njim.

Jedan muškarac (64) nažalost je izgubio život.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike