"Sedmoro ih je životno ugroženo": Direktor KBC Zemun - nove informacije o zdravstvenom stanju povređenih u jezivoj nesreći kod Šimanovaca

10.06.2022

09:53

0

Autor: J.B.O.

Od osam primljenih pacijenata posle nesreće, sedam ih je zadržano kod nas, a jedan je prebačen u Institut za ortopediju "Banjica" - kazao je direktor KBC Zemun

"Sedmoro ih je životno ugroženo": Direktor KBC Zemun - nove informacije o zdravstvenom stanju povređenih u jezivoj nesreći kod Šimanovaca
Dragoš Stojanović - Copyright Foto: 24sedam/Goran Sivački/Youtube/Gradska opština Zemun

Jeziva saobraćajna nesreća se dogodila rano jutros u 6.20 časova na putu Prhovo - Šimanovci kada je minibus sleteo sa puta. U nesreći je poginuo jedan muškarac, a 18 osoba je povređeno. Kako je za 24sedam rekao direktor KBC Zemun prof. dr Dragoš Stojanović osam osoba je nakon stravične nesreće primljeno u ovu ustanovu, sedam je zadržano i svi su u kritičnom stanju. Jedan pacijent je prebačen na Institut za ortopediju "Banjica".

- Nakon urađene ospervacije, pet pacijenata je smešteno u intenzivnu negu, a kod jednog pacijenta je u toku neurohirurška operacija zbog krvarenja - kazao je dr Stojanović za 24sedam i dodao:

- Od osam primljenih pacijenata posle nesreće, sedam ih je zadržano kod nas, a jedan je prebačen u Institut za ortopediju "Banjica" u njihov spinalni centar.

Prema rečima direktora KBC Zemun, svi pacijenti su životno ugroženi.

Za sada nema informacije gde su zbrinuti ostali povređeni u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Da podsetimo, do saobraćajne nesreće je došlo jutros oko 6.20 časova na pravcu Prhovo - Šimanovci, kada je minibus šabačkih registracija pod još nerazjašnjenim okolnostima sleteo sa puta i prevrnuo se.

Prevozio je radnike šabačke građevinske firme SET, koja je trebalo da obavi posao u Beogradu. U vozilu je bilo 25 ljudi, a povređeno je njih 18, među kojima i vozač autobusa (53).

Nakon nesreće vozač je alko-testiran i nije imao prisustvo alkohola u krvi.

Kako je objasnio, u jednom trenutku je čuo da je nešto puklo na vozilu i tada je izgubio kontrolu nad njim.

Jedan muškarac (64) nažalost je izgubio život.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike