Samo što su došli iz Nemačke, zadesila ih tragedija kakva se u Kupinovu ne pamti: Mališan izdahnuo na očevim rukama! (FOTO/VIDEO)

06.06.2022

14:42

0

"To se sve odigralo brzo. Istrčao je pod automobil, koji ga je udario, sve se desilo u sekundi", priča jedna od meštanki

Samo što su došli iz Nemačke, zadesila ih tragedija kakva se u Kupinovu ne pamti: Mališan izdahnuo na očevim rukama! (FOTO/VIDEO)
Kupinovo Goran Sivački (1) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Selo Kupinovo u sremskoj opštini Pećinci, zanemelo je od šoka posle stravične pogibije troipogodišnjeg dečaka D. J. Sedamnaestogodišnji O. M., juče oko 17 sati, automobilom marke "BMW" pokosio je dečaka koji je preminuo na putu do bolnice.

Prema rečima meštana, dečak je bio u obližnjem dečijem parkiću, a tu su bili i njegova tetka Vladana, kao i otac Veljko.

- Mališan se vrteo tu okolo. Bukvalno u sekundi je istrčao na ulicu. To se sve odigralo brzo. Istrčao je pod automobil, koji ga je udario. Dečak je leteo duž puta, a bilo je i krvi. Njegov otac odmah je pritrčao i uzeo u ruku. Dete je teško disalo, stavio ga je u automobil i na putu do bolnice je izdahnuo - priča za 24sedam jedna komšinica koja stanuje u blizini mesta tragedije i koja je želela da ostane anonimna.

U Kupinovu kažu da je O. M, koji je pokosio autom dečaka često vozio velikom brzinom. On je posle nesreće, kako kazuju očevici, izašao iz automobila i bio je potresen. Rekao je da nije hteo da ga udari i tražio je vodu da se umije i dođe sebi.

- Viđala sam ga da proleti ulicom. Kažu da je sinoć u momentu nesreće vozio 40 na sat, ali ne verujem da je to istina. Često je jurio ovuda. Ovo je inače mesto gde svi voze brzo. Evo, sada su usporili, jer su čuli za nesreću, ali inače jure.

Parkić nebezbedan

Roditelji dečaka sa njim i njegovim bratom tek što su doputovali iz Nemačke na odmor.

- Samo što su stigli i već se dogodilo ovako nešto. Jadni ljudi. Velika tragedija. Tuga ogromna - kaže jedan od naših sagovornika.

Dok je otac vozio dečaka prema bolnici, susreo se sa vozilom Hitne pomoći koja je krenula ka Pećincima. Doktori su odmah pokušali da reanimiraju mališana. Četrdeset minuta su trajali njihovi napori, ali na žalost nisu uspeli.

Majka dečaka brzo je stigla na lice mesta, a scena koja je zatim usledila bila je jeziva zbog bola i šoka koji je usledio.

- Nisam bila tu, a kad sam stigla ugledala sam stravičan prizor. Dete je bilo odneto, a došla je i Hitna pomoć, jer je jednoj ženi bilo pozlilo. Taj parkić je totalno nebezbedan na decu. Nalazi se pored same ulice. Bilo je pitanje vremena kada će neko od mališana da strada - kaže jedna od stanarki okolnih kuća.

Sahrana u Minhenu

Mali D. nije rođen u Srbiji i ne živi ovde, već je sa roditeljima došao na godišnji odmor.

- Mališan je pre dva dana došao iz Nemačke sa roditeljima kod babe i dede. Došli su ovde na odmor, a sahraniće ga u Minhenu gde je i rođen. Svi su očajni, na lekovima su. Ovo je velika tragedija. D. je bio veoma živahan. Ima starijeg brata koji ga obožava - kroz suze priča jedan od meštana.

Ni porodici momka koji je usmrtio malenog D. nije lako.

- O. M. je imao probnu dozvolu. Njegova porodica je isto van sebe. Vozio je automobil koji su mu kupili. Ljudi ne mogu da veruju šta se dogodilo - kaže jedan od naših sagovornika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike