Hrkalovićeva stigla u Specijalni sud: Blagi smešak za foto-reportere (FOTO)

06.06.2022

07:58

1

Autor: M.P.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je predložilo kaznu od pet godina zatvora za bivšu državnu sekretarku zbog sumnje na iskorišćavanje položaja

Hrkalovićeva stigla u Specijalni sud: Blagi smešak za foto-reportere (FOTO)
Dijana Hrkalović - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Bivša državna sekretarka MUP-a  Dijana Hrkalović stigla je u Specijalni sud gde treba da joj se nastavi suđenje zbog sumnje da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.

Hrkalović je u sud došla sama iz kućnog pritvora koji joj je 31. marta određen uz elektronski nadzor, kao zamena za pritvor u kojem je bila od kraja decembra. Kao i na prethodnim suđenjima, došla je u odelu i patikama, a ovaj put nosi bordo boju.

Na ranijem pretresu Hrkalović je detaljno iznela svoju odbranu i negirala da poznaje vođu organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, kao i da ima veze sa ubistvom Vlastimira Miloševića, 30. januara 2017. godine u centru Beograda, koje je poznato kao "ubistvo na šinama".

Ona je takođe negirala navode da je naložila načelniku novosadske policije da Darka Eleza stavi pod operativnu odbranu, kako bi ga zaštitila da ne mogu druge policijske uprave da ga nadziru.

Na optuženičkoj klupi sa njom nalaze se još dvojica bivših policajaca koji se takođe brane sa slobode.

To su bivši načelnik Odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Milenković je optužen da je zloupotrebio položaj otežavajući prikupljanje dokaza protiv Veljka Belivuka i Marka MIljkovića u postupku za ubistvo Vlastimira Miloševića 2017. godine i učestvovao u uklanjanju 39 minuta razgovora pokojnog advokata Dragoslava Ognjanovića i ubijenog Dragoslava Miloradovića u kom su pominjali u vulgarnom i negativnom kontekstu Dijanu Hrkalović, razmenjujući njene eksplicitne fotografije. I sam je javno pitao gde su tih 39 minuta, jer je iz njegove službe otišao kompletan snimak.

Na prethodnom pretresu Milenković je izneo detaljnu odbranu.

On je kazao da je 20 godina bio profesionalac koji nikada nije seo ili popio kafu sa kriminalcem i da su zbog toga navodi optužnice za njega "kao čoveka i profesionalca ponižavajući".

- Držao sam se slova zakona, svoje profesije i hijerarhije u MUP - izjavio je Milenković.

Na današnjem pretresu svoju odbranu će izneti Milorad Šušnjić. Tužilaštvo za organizovani kriminal je predložilo kaznu od pet godina zatvora za Dijanu Hrkalović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike