Niška policija presekla lanac trgovine narkoticima: Uhapšena sedmorica, zaplenjeno skoro kilogram heroina! (FOTO)

01.06.2022

19:06

0

Autor: Maja Kostić

Ovo je druga uspešna akcija inspektora niške kriminalističke policije na suzbijanju trgovine narkoticima

Niška policija presekla lanac trgovine narkoticima: Uhapšena sedmorica, zaplenjeno skoro kilogram heroina! (FOTO)
Ilustracija - Copyright MUP Srbije

Niška kriminalistička policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom iz ovog grada, intenzivnim operativnim radom razotkrila je kriminalnu grupu koja je duže vreme prodavala narkotike na području Niša i uhapsila petoro osumnjičenih da su delovali kao članovi organizovane kriminalne grupe i još dvojicu uličnih dilera.

- Uhapšeno je pet osoba koje se sumnjiče da su od decembra prošle godine kao članovi kriminalne grupe prodavali heroin na području Niša i još dve osobe koje se sumnjiče da su od njih kupovale a zatim preprodavale drogu. Policija je od osumnjičenog N.M. (34) i M.S. (40), koji se sumnjiče da su organizatori ove grupe, oduzela dva putnička vozila, dva motora, vazdušnu pušku, jedanaest mobilnih telefona i veću količinu novca za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika – navela je Policijska uprava u Nišu.

MUP Srbije
 

Kako dalje navodi policija, pretresom kuće osumnjičenog N.S. (44) zaplenjeno je deset paketa sa oko 958 grama praha za koji se sumnja da je heroin, vagica za precizno merenje, osam mobilnih telefona i automobil.

U stanu četvrtog člana kriminalne grupe M.M. (60) policija je pronašla pet paketića sa oko 5.7 grama heroina a u kući N.J. (48) vagica za precizno merenje i tri mobilna telefona. Prilikom hapšenja D.T. (35) I M.S. (29) osumnjičenih da su preprodavali narkotike koji su kupovali od ove petorke, pronađeni su mikser sa tragovima droge, manja količina heroina, digitalna vagica za precizno merenje i četiri mobilna telefona.

MUP Srbije
 

- Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu N.M., M.S., N.J., N.S. i M.M. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedeni tužiocu. Takođe, po nalogu VJT D.T. i M.S. su zadržani do 48 sati ali se oni terete samo za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i takođe će po isteku zadržavanja biti privedeni tužiocu – navela je policija.

Ovo je druga uspešna akcija inspektora niške kriminalističke policije na suzbijanju trgovine narkoticima. Pre dve nedelje oni su zaplenili 115 grama heroina i uhapsili četrdesetdvogodišnjeg Nišliju M.K.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike