Pala "četvorka" u Jagodini: Kuća puna kanabisa, i u stanovima marihuana, amfetamin (FOTO)

25.05.2022

14:20

0

Autor: J.S.J.

Policija je u kući koju koriste osumnjičeni i u kojoj je zatečen N. Ž, na spratu, u potpuno opremljenoj laboratoriji pronašla saksije sa stabljikama

Pala "četvorka" u Jagodini: Kuća puna kanabisa, i u stanovima marihuana, amfetamin (FOTO)
Printscreen/Youtube/MUP

 Zajedničkom akcijom pripadnici MUP-a, Policijske uprave u Jagodini i UKP-a otkrili su improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima, zaplenili oko 500 biljaka kanabisa i uhapsili pet osoba.


Uhapšeni G. M. (49), K. M. (47), N. Ž. (38), D. S. (35) i J. S. (38) iz Jagodine sumnjiče se da su, kao članovi kriminalne grupe, uzgajali kanabis, proizvodili marihuanu, a potom je prodavali, navodi se u saopštenju MUP-a.

Policija je u kući koju koriste osumnjičeni i u kojoj je zatečen N. Ž, na spratu, u potpuno opremljenoj laboratoriji pronašla saksije sa stabljikama, kao i suvu materiju za koju se sumnja da je marihuana.


Takođe, u stanu G. M. pronađeno je gotovo 2,2 kilograma zelene materije nalik na marihuanu, a u stanu D. S. manja količina ove materije i amfetamina, kao i digitalna vagica za precizno merenje sa tragovima narkotika, dok je u stanu osumnjičene J. S. pronađeno oko 67,7 grama materije za koju se sumnja da je marihuana.

Osumnjičeni se terete za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Njima je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini,određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Ministar policije Aleksandar Vulin je čestitao pripadnicima policije na još jednoj uspešnoj akciji i na hapšenju članova grupe koji su se bavili proizvodnjom i prodajom narkotika, a s obzirom na to da je organizator ove grupe i ranije osuđivan ministar je tražio od Ministarstva pravde da pooštri kaznenu politiku prema višestrukim povratnicima u vršenju krivičnih dela.

Vulin je pozvao pravosudne organe da ne dozvole da kriminalci koji su više puta krivično osuđivani kaznu služe u kućnom pritvoru pod elektronskim nadzorom.

Dodao je da je ovo primer da takve ljude nanogica neće sprečiti da iz svoje kuće organizuju bilo kakvu kriminalnu delatnost, pa i proizvodnju i prodaju droge na ulici.

"Zahvaljujući predanom i posvećenom radu, policija je pronašla još jednu ilegalnu laboratoriju za uzgoj marihuane i sklonila pet kriminalaca sa ulice. Kriminalcima i dilerima droge je mesto u zatvoru a ne u kućnom pritvoru iz kog mogu da nastave da organizuju svoj "posao" i da truju našu decu. Svaka zaplena droge je velika pobeda za nas, ali pobeda je i kada i jednog kriminalca sklonimo sa ulice", naveo je Vulin i zatražio od Ministarstva pravde da strožije kažnjava višestruke povratnike u vršenju krivičnih dela.

Time će, poručio je, učiniti našu zemlju bezbednijom i sugurnijom.

Bonus video

MUP Srbije

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti