Na grobu ubijenog Mileta Gege samo je ponavljala "Bog mi je svedok"! Meštani tek sad shvatili šta su značile reči uhapšene udovice

30.05.2022

18:50

1

Meštanima Dragovca bilo čudno što supruga na sahrani nije klela ubicu

Na grobu ubijenog Mileta Gege samo je ponavljala "Bog mi je svedok"! Meštani tek sad shvatili šta su značile reči uhapšene udovice
Miroljub Stanojević, Mile Gega ubistvo pozarevac 3005 2022 foto kaca (5) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Požarevačka policija godinu dana sklapala je mozaik ubistva Miroljuba Stanojevića, zvanog Mile Gega, čije je beživotno telo na Veliki petak 2021. godine pronađeno zapaljeno u autu u ataru sela Dragovac kraj Požarevca.

Hapšenje najbližih članova Stanojevićeve porodice, supruge Violete i sinova Filipa i Uroša, koji se sumnjiče da su u glavu porodice pucali u podrumu porodične kuće u Dragovcu, a potom njegovo telo odvezli kolima na jednu njivu i zapalili, i pored priča da je možda neko od najbliže familije umešan u ovaj zločin, šokiralo je meštane ovog sela.

Tek sad kad su seoska nagađanja i potvrđena, žitelji Dragovca vraćaju film unazad i dešifruju “znakove pored puta”, prisećajući se i najsitnijih detalja nakon ubistva uglednog poljoprivrednika i komšije.

Gegina ožalošćena porodica je odmah nakon zločina nastavila marljivo da radi i privređuje na zemlji i na farmi goveda, kako je to radio i nesrećni Miroljub, tek sada su svima jasne reči koje je udovica neprestano izgovarala nad grobom ubijenog supruga, dajući mu četrdeset dana.

“Bog mi je svedok, bog mi je svedok”, ponavljala je, dok je okupljeni sve sažaljevao i nju i sinove, pitajući se koja je hulja mogla učiniti takav zločin.

Meštanima Dragovca bilo je sumnjivo i to što na Miroljubovoj sahrani žena nijednom nije proklela ubicu, što je u njihovom kraju, kažu, običaj kad se nešto tako strašno desi.

Umeo da uzme na kamatu, ali i da vrati

-Kad neko ovako strada, nasilno i surovo, onda je običaj da ženska osoba, da li supruga, majka ili sestra, proklinje ubice da ga stignu njene suze i bol. A na Geginoj sahrani, ni reči. To je zaista bilo čudno, izazvalo je sumnju da je neko iz familije umešan u zločin, međutim, kad se selom pronela priča da su i žena i deca nakon privođenja u policiju prošli na poligrafu, onda se definitivno počelo sumnjati u nekoga sa strane, jer je pokojnik za života umeo uzeti pare na kamatu, ali je bio takav radnik da nije bilo para koje on nije mogao da napravi, kaže jedan od Geginih prijatelja iz sela.

Dodaje da se porodica posle ubistva prihvatila da očuva imanje, i da je udovica brinula o 40 krava, čije je mleko davala na otkup.

Kako kaže, čak je Violeta za ovih godinu dana vidno smršala i propala, što je pripisivano tuzi za ubijenim suprugom.

Ipak, kaže, u nekoliko navrata se kod kumova i prijatelja porodice raspitivala šta se po selu priča o potenicjalnom ubici, jer je retko gde odlazila zadnjih godinu dana.

Pamti se i svadba i svađa

-Raspitivala se diskretno da li se priča ko joj je ubio muža, a ustvari nju je interesovalo da li neko pominje nju i sinove, priča prijatelj ubijenog Miroljuba za koga kaže i to da je bio veliki domaćin, veliki radnik, ali i veliki trošadžija.

Još se, kaže, pamti svadba koju je pokojni Gega napravio za 250 gostiju kad je ženio sina.

Na pitanje da li su imali porodičnih problema, meštani kažu da je komšinica Stanojevića čak i policiji rekla da je u nekoliko navrata čula svađu supružnika, te da im je jednom prilikom otišla na vrata da ih upozori da ceo sokak odjekuje od njihove vike.

Šta se dešavalo u njihova četiri zida, znaće se nakon saslušanja uhapšenih članova porodice, a saznaće se i ko je u podrumu kuće Gegi pucao u leđa, da li je to bila supruga, a sinovi joj pomogli da prikrije zločin, ili je jedan od sinova pucao, a majka i brat bili saučesnici u zločinu.

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike