Četvorica Srba i Ukrajinac pretakali naftu sa obližnjeg broda - zaplenjena cisterna sa 12 litara!

30.05.2022

17:32

0

Pronađena i veća suma novca kod jednog od osumnjičenih

Četvorica Srba i Ukrajinac pretakali naftu sa obližnjeg broda - zaplenjena cisterna sa 12 litara!
lisice5 - Copyright Pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za bezbednost na rekama, u okviru akcije "Plovne reke", zaplenili su oko 12.000 litara naftnih derivata i uhapsili M.P. (48), A.P. (21), Z.P. (51), M.R. (53) i ukrajinskog državljanina V.R. (63) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, saopšteno je večeras iz MUP-a.


Policijski službenici su u mestu Gardinovci, u blizini Titela, na obali Dunava, zatekli M.P, A. P, Z.P. i M.R. dok su pretakali naftu u kamion-cisternu sa broda čiji je kapetan V.R.
Foto:MUP
 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, na čiju je inicijativu formirana Jedinica za bezbednost na rekama, čestitao je pripadnicima Jedinice na uspešno sprovedenoj akciji i ponovio da će srpske reke, a posebno Dunav, biti očišćene od šverca, navodi se u saopštenju.

- Zato smo i formirali Jedinicu za bezbednost na rekama, da bi se neprestano i intenzivno borila protiv šverca akciznih proizvoda. Borba protiv sive ekonomije i šverca je jedan od prioriteta rada Jedinice za bezbednost na rekama, a ovakav tip akcije kakva je "Plovna reka" sprovodiće se trajno i u kontinuitetu. Podsećam da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sa službenicima Uprave carina 24. maja u luci Prahovo zaplenili rekordan tovar od čak 50 tona neprijavljenih cigareta raznih robnih marki i presekli još jedan organizovani lanac nelegalne trgovine akciznim proizvodima. Sprečićemo svaki vid nelegalnih aktivnosti na našim plovnim rekama, a pogotovo šverc - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je istakao da plovne reke Srbije moraju biti sigurne isto kao i srpski auto-putevi i da će u tom cilju biti obezbeđena nova savremena plovila, dronovi, termovizijske kamere, odnosno sva ona oprema koja je potrebna da naše reke budu apsolutno bezbedne i da se krijumčarenje u potpunosti suzbije.

Ovom prilikom, policija je oduzela kamion-cisternu sa oko 8.000 litara naftnih derivata, kao i dve tank barže sa po 1.000 i 3.000 litara naftnog derivata, traktor sa praznom prikolicom sa cisternom, dve kante sa ukupno 55 litara naftnih derivata, čamac, pumpu za pretakanje goriva i mobilne telefone.

Od osumnjičenog V.R. oduzeto je 10.000 evra koje je, kako se sumnja, dobio u zamenu za prodate naftne derivate.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike