Petnaestogodišnjak sav polomljen: Porodica i komšije blokiraju Čamurlijski put (FOTO/VIDEO)

24.05.2022

09:43

0

Autor: Maja Kostić

Dečak je pokošen prilikom pokušaja da pređe ulicu do autobuskog stajališta ka Nišu

Petnaestogodišnjak sav polomljen: Porodica i komšije blokiraju Čamurlijski put (FOTO/VIDEO)
dečak - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Petnaestogodišnji Nišlija M. I. koji je teško povređen 10. maja u saobraćajnoj nesreći na Čamurlijskom putu,  i dalje se nalazi u niškom UKC gde se oporavlja od operacije.  Protiv dvadesetdvogodišnjeg vozača “fijata stilo” koji je udario pešaka, kako je saopštila policija, biće podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

- Sin je zadobio brojne prelome prilikom udarca vozila. Imao je operaciju ruke a zadobio je i  prelom karlice, prave mu neki steznik kako bi mu stabilizovali povredu. Takođe, pretrpeo je i povredu ključne kosti, na levoj strani su mu polomljena tri a na desnoj jedno rebra, pocepana mu je plućna maramica a ima i oštećenje pluća. Sve se to desilo jer se vozač kretao brzo i nije primetio mog sina koji je već prešao polovinu kolovoza. Ovo nije prvi put da neko ovde strada, svake godine bar dvoje, troje završi u bolnici zbog saobraćajnih nesreća koje se dešavaju na Čamurlijskom putu - rekao je Nenad Ilić

Milena Ilić, majka povređenog petnaestogodišnjaka istakla je da je dečak osim fizičkih povreda, doživeo i veliku traumu.

- Oporavak je težak, on se i dalje nalazi na intenzivnoj nezi nakon što je operisan. Moraće još mnogo dugo da miruje, da bude strpljiv, što mu veoma teško pada - kazala je ova meštanka Čamurlije.

- Obojica smo iz Čamurlije, on ide u školu "Mija Stanimirović", a ja u gimnaziju "9.maj". Svakog dana idemo istom rutom, jer na tom mestu čekamo autobus. Krenuli smo da pređemo put, nismo dobro pogledali, vozilo je nailazilo pravo na nas. Povikao sam: “Pazi, kola!” Međutim, kasno sam reagovao, već je bio udaren -  kazao je tada D. I.

Povređivanje tinejdžera poslednja je u nizu nesreća koje su se dogodile na ovoj vrlo prometnoj saobraćajnici na kojoj je maksimalno dozvoljena brzina 80 kilometara na čas iako se nalazi tik uz više naseljenih mesta.  Zbog toga su meštani Čamurlije odlučili da svake večeri organizuju blokadu saobraćajnice  i zahtevaju da opština Crveni Krst i grad Niš preduzmu mere iz svojih nadležnosti kako bi se sprečilo da se ponove nemili događaji.

- Imamo samo jedan zahtev a to je usporavanje saobraćaja na ovoj deonici. Kako će to da se učini, da li će to biti postavljanjem ležećih policajaca, kamera, semafora, nije naše o tome da odlučujemo.  Naš je predlog da se produži linija gradskog saobraćaja od naselja Ratko Jović kako bi se rasteretio putnički saobraćaj. Čuli smo da se radi neki projekat, da bi se ovaj problem rešio ali to može da potraje. Nema smisla da mi stojimo ovde mesec, dva ili duže, to nije u redu jer remetimo ni naše i živote drugih ljudi koji ovde prolaze. Spremni smo da zamrznemo protest ali tek posle razgovora sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski - kazao je Bojan Ilić.

Ovim povodom na protestu se našao i predsednik gradske opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović koji je obećao da će delegaciju meštana Čamurlije primiti niška gradonačelnica.

- Stojimo uz zahteve svojih sugrađana, u četvrtak ćemo imati sastanak sa gradonačelnicom kada ćemo najverovatnije doći do nekih rešenja i ustanoviti neke datume. Glavno je da ćemo zatražiti usporavanje saobraćaja, sada je maksimalno dozvoljena 80 kilometara na sat, tražićemo da bude 60, te da saobraćajna policija češće patrolira na ovoj deonici - obećao je Milutinović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike