Matejeva nesrećna sudbina ujedinila je region: Periševi prijatelji sutra uveče spremaju veliki oproštaj u srcu Splita

22.05.2022

22:13

0

Njegovi prijatelji, kolege i brodari, spremaju veliki oproštaj

Matejeva nesrećna sudbina ujedinila je region: Periševi prijatelji sutra uveče spremaju veliki oproštaj u srcu Splita
24sedam/Dijana Antonijević

Prijatelji Mateja Periša žele da se na prigodan način oproste od svog drugara, mladića koji je ujedinio region, a koji je tragično stradao u Beogradu.

Njegov otac Nenad Periš ranije je zamolio medije i javnost da se suzdrže od dolaska na sahranu njihovog voljenog sina i brata.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Poštovani novinari i snimatelji još jednom vam se zahvaljujem na saosećanju i korektnom praćenju ovog slučaja, ali vas još jednom molim da se zbog veoma teških trenutaka za mene i moju porodicu suzdržite od bilo kakve medijske pozornosti sahrane našeg Mateja, i događaja uz sahranu. Znam da ćete shvatiti moju molbu te vam se zbog toga u svoje ime i u ime svoje porodice zahvaljujem - rekao je tada Periš.

Ipak, svi oni koji osećaju da žele da se oproste od mladog Splićanina čija je nesrećna sudbina ujedinila region, moći će to urade u ponedeljak uveče u centru grada Splita, prenosi "Slobodna Dalmacija". Naime, kako prenose, Matejevi prijatelji, kolege i brodari, spremaju veliki oproštaj u samom srcu Splita.

Prigodnim porukama, kao i bengalkama, pripremaju se da naprave špalir s brodicama u blizini splitske Trajektne luke. Takođe, i trajekti koji će se u tom trenutku zateći u blizini trebalo bi da zatrube u spomen na Matejevu 'ultimu partenzu'.

Na ovaj simboličan način žele da odaju počast Mateju, a sve bi se trebalo da se odvija sutra uveče nakon što sunce zađe. Ovime će tako od Periša moći da se oproste svi njegovi sugrađani, koji su sa strepnjom i nevericom, ali i nadom, proteklih pet meseci iščekivali ishod potrage za Splićaninom, koji je inače radio kao skiper.

- Osetili smo da to treba da uradimo, a sigurni smo da bi i on to voleo nakon hiljada i hiljada poruka i lepih reči koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani zemalja regiona. Svako ko želi neka sutra naveče dođe u grad. Želimo dostojanstveno da ga ispratimo, u nadi da će zauvek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i lepšeg mesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo mogli da poželimo. Niko od nas nikad ga neće zaboraviti - rekao je, kako prenosi hrvatski medij, jedan od prijatelja Mateja Periša.

Bonus video:

MUP Srbije

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti