Poznato mesto i vreme sahrane Mateja Periša: Počivaće pored najboljeg prijatelja

22.05.2022

14:59

0

Porodica Periš će uoči sahrane započeti žalovanje

Poznato mesto i vreme sahrane Mateja Periša: Počivaće pored najboljeg prijatelja
24sedam/Katarina Mihajlović

Na mestu na kom će Matej biti sahranjen počiva i njegov najbolji prijatelj Ivor Alunić koji je tragično izgubio život na motoru. On je poginuo samo nekoliko meseci pre nestanka Mateja Periša.

Prijatelji iz školske klupe 

Ivor je bio rođen 9. juna 1995. godine i išao je u školu sa Matejem, iako je bio godinu dana mlađi. Kao i Matej, bio je skiper, radio je na brodu koji je u vlasništvu oca njihovih prijatelja. Otac nije želeo da mu kupi motor, pa je on odlučio da skupi novac od plate i kupi sebi motocikl. To je i uradio dve nedelje pre smrti. Kobnog dana, Matej i Ivor išli su do Makarske.

Matej je pratio Ivora, ali on je u jednom momentu ušao previše oštro u krivinu, udario bankinu i izgubio kontrolu. Motor se prevrnuo i on je pao. Kaciga mu je spala, a iako je bila nova, nije bila dobro privezana, pa je zadobio fatalni udarac u glavu. Matej mu je prtirčao, pokušao da ga reanimira, dao mu veštačko disanje i zvao hitnu pomoć. Ivor je pao u komu, a uprkos borbi lekara, preminuo je u bolnici. Matej je tada osećao da mu se duša raspada.

Matej Periš, mladić iz Splita čije telo je pronađeno na Adi Huji 18. maja, biće sahranjen sutra u Splitu, na groblju Lovrinac, piše "Blic".

Porodica Periš će uoči sahrane započeti žalovanje, a nakon toga je planirana i misa u njegovu čast koja će se održati na Neslanovcu u crkvi Svetog Marka.

 

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, tokom jučerašnjeg dana zahvalio se svima na podršci koju su mu pružali tokom svih ovih pet meseci, te uputio molbu medijima, ali i javnosti, da sahrana njegovog sina bude tiha i u krugu najbliže porodice i prijatelja.

On je ovom prilikom zamolio javnost da pokaže razumevanje za ove molbe kako bi se intimno i lično oprostili od člana svoje porodice.

- Poštovani novinari i snimatelji još jednom vam se zahvaljujem na suosjećanju i korektnom praćenju ovog slučaja, ali vas još jednom molim da zbog iznimno teških trenutaka za mene i moju obitelj se suzdržite od bilo kakve medijske pozornosti sahrane našeg Mateja, te događaja uz sahranu. Znam da ćete shvatiti moju molbu te vam se zbog toga u svoje ime i u ime svoje obitelji zahvaljujem. Nenad Periš - napisao je on u pomenutoj poruci.

Podsetimo Matej Periš nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, a njegovo telo je pronađeno na Adi Huji prošle srede.

DNK analizom je utvrđeno da je reč o nestalom Splićaninu.

Bonus video
24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti