"Razumela sam optužnicu, ne priznajem krivično delo": Suđenje Olgici optuženoj da je unakazila žene u salonu počelo iznova! (FOTO)

19.05.2022

12:16

0

Olgica Markanović i Jasmina T. terete se da su narušile zdravlje 18 ljudi

"Razumela sam optužnicu, ne priznajem krivično delo": Suđenje Olgici optuženoj da je unakazila žene u salonu počelo iznova! (FOTO)
olgica_markanovic_07042022_0002 - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Suđenje nadrilekarki Olgici Markanović i njenoj saradnici Jasmini Tasić zbog sumnje da su u salonu u Beogradu estetskim i hirurskim zahvatima za koje nemaju odgovarajuće stručno znanje, narušile zdravlje 18 ljudi, danas je zbog proširenja optužnice počelo iznova pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

- Razumela sam optuznicu, ne priznajem krivicno delo - izjavila je Olgica Markanović pred sudom, a navode tužilaštva negirala je i optužena Jasmina T.

Barbi nadrilekarka, kako je javnost prozvala Markanovićevu, prema navodima tužilastva, sumnjiči se da je sredstvom plazma pen za koje nije imala odgovarajuću licencu počinila krivično delo protiv zdravlja ljudi i nanela im duboke opekotine na tretiranim delovima lica, ali i tako što je u salonu "Tajas" izvodila hirurške zahvate podizanja nosne grbe, smnajivanje podbratka kao i uklanjanja strija.

Tužilaštvo je sudu predložilo i da Markanovićevu osudi na pet a Jasminu T. na godinu i po dana zatvora.

Odbrana Olgice Markanovic, danas je pred sudom osporila optužnicu, kao i dokaze tužilastva protiv nje, tvrdeći da su oštecene posle tretmana kod Olgice išle i kod drugih lekara.

- Sve oštecene pre veštacenja i utvrđivanja povreda obraćale su se velikom broju drugih lekara, sporne strucnosti, i nad njima su primenjivane procedure laserima i raznim drugim opasnim sredstvima koja mogu da izazovu i fatalni ishod, naruzenost ili trajne telesne povrede - rekla je advokat Irina Borović, navodeći da se protivi da se kao dokaz izvedu prepiske Markanovićeve sa oštecenima, koje je tužilastvo pribavilo kao dokaz, navodeci da "Olgica Markanović nije dala saglasnost, čime se može povrediti njenog prava na privatnost".

Branilac drugooptužene Jasmine T, advokat Dragan Palibrk rekao je i da njegova klijentkinja nema nikakve veze sa krivičnim delom i da su oštećeni neistinito svedočili protiv nje.

- Apsolutno su neistinito govorile, s jednim motivim, ne da se utvrdi istina nego da se od njenog muža, jednog od najuspešnijih investitora u Srbiji naplati odšeta - rekao je advokat Dragan Palibrk, navodeći da oštećene nisu podnele krivičnu prijavu protiv nje, već su je naknadno optužile.

Zastupnica oštećenih, koja je dobila reč posle odbrane, zamolila je sud da zaštiti oštećene, kako ih ne bi u sudnici odbrana nazivala "kao oštećeni" i pežorativno govorili o njima.

- Nego kako da ih zovemo - dobacila je s optuženičke klupe Olgica Markanović.

Inače, Barbi nadrilekarka je danas u sud došla iz kućnog prirvora u koji je pre nekoliko meseci prebačena iz Centralnog zatvora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike