Stiglo zvanično saopštenje - oglasio se MUP: Pronađeno je telo Mateja Periša, smrt nastupila nenasilnim putem!

19.05.2022

11:18

0

Analiza DNK potvrdila je da je da je u sredu iz Dunava u Beogradu izvučeno telo Mateja Periša

Stiglo zvanično saopštenje - oglasio se MUP: Pronađeno je telo Mateja Periša, smrt nastupila nenasilnim putem!
matej(1) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično saopštava da je DNK analizom tela koje je juče oko 9.20 časova pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine, saopštio je MUP.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje kako bi ga pronašli i rasvetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.

- Na pronalasku hrvatskog državljanina Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda - saopštio je MUP.

Na Institutu za sudsku medicinu biće urađene i toksikološke analize, a na te rezultate moglo bi da se čeka nedeljama.

U Beograd su ranije stigli predstavnici zagrebačke policije koji su sa srpskim kolegama razmenili operativne podatke iz istrage.

Da podsetimo, prema nezvaničnim saznanjima, analiza DNK potvrdila je da je da je u sredu iz Dunava u Beogradu izvučeno telo Mateja Periša.

DNK materijal potreban za identifikaciju uzet je odmah po izvlačenju tela mladića iz Dunava kod Ade Huje u Beogradu. DNK je upoređen sa DNK Nenada Periša, oca Mateja Periša koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine.

Za Matejom Perišom se tragalo od poslednjeg dana decembra prošle godine, a poznavaoci Dunava su spričali da je moguće da je telo tek sada isplivalo jer su više temperature, a u Beogradu je duvao i jak vetar. Oni veruju da se telo zakačilo ispod Pančevačkog mosta i da zbog toga ronioci nisu mogli da ga pronađu jer u tim uslovima mogu da pretražuju reku samo na dodir.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike